IDE PO GENERALE U HAAG

Ministar Kotromanović: 'Osjećam se kao 1995., kada je Hrvatska oslobođena!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.11.2012. u 10:57

Robert Fajt / CROPIX

ZAGREB - Ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je danas da se, nakon oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, osjeća jednako kao i 1995., kada je Hrvatska oslobođena.

UŽIVO IZ HAAGA Srušena cijela presuda! Sud: 'Odmah pustite generale iz pritvora! Nije bilo udruženog zločinačkog pothvata, deportacije Srba ni prekomjernog granatiranja!' NOVO Ministar Kotromanović Vladinim avionom ide po generale

"Osjećam se isto kao i 1995. Čitavo vrijeme sam tvrdio da je Gotovina nevin, iako se to neki nisu usuđivali reći. Uporno sam to ponavljao, jer sam znao što smo radili, a radili smo čisti vojnički posao. Sad napokon za to imamo i papir iz Haaga", rekao je Kotromanović novinarima na Markovom trgu.

Kotromanović će, zajedno s ministrom branitelja Predragom Matićem, danas otići u Haag Vladinim zrakoplovom koji će oslobođene generale i članove njihovih obitelji vratiti u Hrvatsku.

General Ante Gotovina i general Mladen Markač oslobođeni su točaka optužnice i puštaju se trenutačno na slobodu, objavio je danas sudac Theodore Meron u sudnici Haškog suda.

Prvostupanjskom presudom generali Gotovina i Markač dobili su 24 odnosno 18 godina zatvora.

Izdvajamo