SUSRET U KABUL

MINISTAR KRSTIČEVIĆ SA ZAPOVJEDNIKOM MISIJE 'RESOLUTE SUPPORT' General Miller: 'Hvala Hrvatskoj za predano služenje vaših vojnika u Afganistanu'

 
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević s generalom Austinom Scottom Millerom u Zapovjedništvu NATO misije Resolute Support u Kabulu
 MORH

Trećeg dana službenog posjeta Afganistanu u petak, 20. prosinca 2019. godine potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević s izaslanstvom sastao se sa zapovjednikom NATO misije potpore miru Resolute Support, ujedno i zapovjednikom američkih snaga u Afganistanu generalom Austinom Scottom Millerom u Zapovjedništvu NATO misije Resolute Support u Kabulu.

Ministar Krstičević i general Miller razgovarali su o doprinosu Republike Hrvatske u NATO misiji RSM, planovima NATO-a vezano za budućnost ove misije te o sigurnosnoj situaciji u Afganistanu.

Zapovjednik RSM-a, američki general Miller: Hvala Hrvatskoj za požrtvovnost i predano služenje vaših vojnika u Afganistanu

Zapovjednik NATO misije potpore miru Resolute Support, američki general Miller izrazio je zadovoljstvo sastankom i zahvalio je ministru Krstičeviću i Republici Hrvatskoj na predanom angažmanu u Afganistanu riječima: "Cijenim Vaš posjet Afganistanu i drago mi je što smo održali jako dobar sastanak. Hrvatskom narodu želim reći hvala. Služenje u Afganistanu je važno za sve naše države, važno je i za partnerstvo u NATO-u i bitno je zaštititi sve nas. Upućujem zahvale vama osobno ministre i hrvatskoj državi za požrtvovnost i predano služenje vaših vojnika ovdje u Afganistanu."

Ministar Krstičević također je izrazio zadovoljstvo sastankom s generalom Millerom te je tom prigodom istaknuo: "Hrvatska je jedna od 38 zemalja koja sudjeluje u misiji u Afganistanu. Zajedno s partnerima doprinosimo uspostavi međunarodnog mira i sigurnosti, savjetujemo i mentoriramo afganistanske snage kako bi mogle preuzeti odgovornost za mir i sigurnost u svojoj državi. Drago mi je čuti što zapovjednik misije Resolute support ima riječi hvale za hrvatske vojnike i zaista sam ponosan".

Uz obostrane riječi zahvale na predanom angažmanu u misiji, ministar Krstičević i general Miller uputili su čestitke pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta u Afganistanu i njihovim obiteljima povodom nadolazećih blagdana.

Ministar Krstičević poručio 11. HRVCON-u: Vi ste ponos Hrvatske vojske

Tijekom posjeta Afganistanu, ministar Krstičević i direktor Glavnog stožera viceadmiral Robert Hranj posjetili su pripadnike 11. hrvatskog kontingenta u Mazar-e-Sharifu i u Kabulu i zahvalili im na izvrsnosti i profesionalnosti.

Prilikom susreta s hrvatskim vojnicima, ministar Krstičević uputio je posebnu zahvalu pripadnicima Hrvatske vojske koji sudjeluju u Afganistanu i izrazio čast i ponos što predstavljaju Hrvatsku u svijetu.

Direktor Glavnog stožera Oružanih snaga, viceadmiral Robert Hranj rekao je kako je cilj zajedničkog posjeta bio obilazak hrvatskih vojnika te da im se upute zahvale za izvrstan rad u području operacije i da se dobiju povratne informacije o izazovima s kojima se susreću kako bi im mogli pomoći.

"Operacija je složena i zahtjevna i naši vojnici odrađuju sjajan posao. Imali smo prilike čuti brojne pohvale i od zapovjednika Zapovjedništva sjever i zapovjednika Resolute Supporta za odgovornost i profesionalnost naših vojnika", poručio je admiral Hranj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:38