SPORNI KREDIT AGROKORU

MINISTAR MARIĆ ODGOVORIO SLAVENU DOBROVIĆU 'On priča neistine, pa čak dijelom i bezočne laži. Neka objasni zašto je tako postupio ili podnosim tužbu'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Bivši ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović osvrnuo se jučer na kredit kojeg je HBOR dao Agrokoru, a tom je prilikom i optužio ministra Zdravka Marića da je agitirao da se Agrokoru da kredit.

'Zdravko Marić se izuzeo od glasanja, ali je nama sugerirao što da radimo'

- Ne mogu se sjetiti detalja rasprave, ali se sjećam da je elaboraciju točke dao ministar Marić. Sjećam se da je bila rasprava i da je bilo pitanja i potpitanja te da je cijela diskusija išla zaključku da se to odobri. Nakon te rasprave nisam imao razloga dvojiti da li poslušati sugestiju Marića jer biti ministrom znači imati povjerenja jedni u druge, rekao je jučer Dobrović te naglasio da se Marić izuzeo iz glasanja, no da je detaljno odgovarao na pitanja i upućivao na zaključak o pozitivnom odobrenju tih kredita.

Danas je stigla i reakcija ministra Zdravka Marića.

- Neugodno sam iznenađen tom Dobrovićevom izjavom. S indignacijom odbacujem Dobrovićeve tvrdnje i zato ću danas reći nekoliko riječi na tu temu. Mislim da stvari treba nazvati pravim imenom. To su neistine, a dijelom i bezočne laži. Tvrdi da sam predlagao tu točku i detaljno odgovarao na pitanja. Valjda se sjeća da sam na početku sastanka rekao da se izuzimam od svega i nisam davao nikakva povoda da se donese odluka. Ne znam zašto je Dobrović dao tu izjavu, tim više što je sve lako provjerljivo, a postoji i tonski zapis. Vrlo je lako provjeriti tko govori istinu, a tko neistinu pa čak i dijelom bezočne laži. Očekujem Dobrovićevu ispriku te da objasni zašto je tako postupio ili ću u protivnom podnijeti tužbu, kazao je ministar Marić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:04