DIREKTORICA SEKTORA

MINISTAR MARIĆ REAGIRAO NAKON ŠTO JE OBJAVLJENO KAKO JE NJEGOVA SESTRA IMENOVANA ŠEFICOM U HANFI 'Ako sam napravio nešto krivo, spreman sam odstupiti'

 
Zdravko Marić
 Davor Pongracic / CROPsX

Ljiljana Orlovac, sestra ministra financija Zdravka Marića imenovana je novom direktoricom Sektora za superviziju osiguranja u HANFA-i, piše Dnevnik.hr.

HANFA između ostalog istražuje je li bilo trgovanja povlaštenim informacijama u vrijeme dok se pisao lex Agrokor.

Ministar financija Zdravko Marić potvrdio je kako je riječ o njegovoj sestri te kazao da je ona profesionalka koja je već 20 godina u tome poslu.

"Ako je utvrđeno, utvrdi se i potvrdi, da sam bilo gdje napravio nešto krivo, suprotno propisima, isti čas sam spreman odstupiti. Moja sestra je 1995. godine bila direktorica u Adriatic osguiranju, koje je postalo Allianz. 2010. godine je u HANFA-u došla na mjesto zamjenice pozicije na koju je došla sad. Ovo je mjesto direktorice, nije mjesto upravnog vijeća niti čelnih ljudi, ovo je mjesto ispod toga. Meni su mnogi ljudi sugerirali da nju predložim za upravno vijeće HANFA-e, ona je po svim svojim kvalifikacijama za to odgovarala, ali ja sam ipak želio zaštititi i nju i sebe i nisam je htio predložiti. Pogledajte sve kvalifikacije, počev od mojih, do njenih. Ja nemam što tu sakrivati, to je moja sestra, moja obitelj, koja mi je najveća svetinja. Ako je to razlog da ja sutra moram otići s mjesta ministra financija, ja ću taj čas otići. Ako vi stvorite pritisak oko toga, ja ću otići, ako sam se o nešto ogriješio", rekao je Marić za Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:09