'IZRAŽAVANJE SVOG STAVA'

MINISTAR MEDVED O OTKAZANOM BAJAGINOM KONCERTU 'Branitelji imaju demokratsko pravo na izražavanje svoga mišljenja, nije to zastrašivanje'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.08.2018. u 10:52

Zagreb, 141217.
Ministar branitelja Tomo Medved je na svecanosti u ministarstvu dodjelio stanove i stambene kredite hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i clanovima obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja.
NA fotografiji: Tomo Medved.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
.
Bruno Konjević / Hanza Media

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u četvrtak da izjašnjavanje nekih braniteljskih udruga o tome koji pjevač smije gdje nastupiti, zbog čega je, primjerice, nedavno otkazan koncert Momčila Bajagića Bajage u Karlovcu, nije nikakav oblik zastrašivanja, već demokratsko pravo na izražavanje svoga mišljenja.

Upitan pred početak Vladine sjednice misli li uskoro razgovarati s braniteljima jer su ovoga ljeta branitelji u Karlovcu i nekim drugim mjestima određivali tko bi tamo mogao pjevati, a tko ne, Medved je odgovorio da kontinuirano razgovara s braniteljima, a u spomenutim slučajevima ne radi se o zabranama.

"Dakako da ćemo razgovarati, ali tu ne možemo nikako govoriti o zabranama, nego o demokratskom pravu izjašnjavanja oko određenih pitanja", rekao je ministar.

"Hrvatski branitelji, kao i sve druge strukture i skupine u ovome društvu, imaju demokratsko pravo dati svoje mišljenje, a organizator je taj koji odlučuje", kazao je.

 To, ni u kojem slučaju, nije zastrašivanje, već demokratsko pravo branitelja na izražavanje svoga stava, ustvrdio je Medved.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo