TOMISLAV ĆORIĆ

MINISTAR OČEKUJE OSTAVKU ŠEFA FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA 'Čuo sam tu snimku, takvo ponašanje nadređenih i podređenih je neprihvatljivo'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 24.09.2019. u 16:14

Davor Pongračić i Marko Todorov / Hanza Media

Tomislav Ćorić i Dubravko Ponoš

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u utorak da očekuje ostavku direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravka Ponoša, nakon što je Ponoš objavio snimku s koje se čuje kako prijeti bivšem predsjedniku Radničkog vijeća Fonda.

"Čuo sam tu snimku i složit ću se s tezom da je takvo ponašanje neprihvatljivo. Očekujem od gospodina Ponoša da upravnom vijeću Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stavi svoj mandat na raspolaganje", rekao je Ćorić, koji u Bruxellesu sudjeluje na sastanku ministara energetike zemalja članica EU.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš objavio je u utorak na konferenciji za novinare audio snimku prijetnji koje je prije godinu dana izgovorio bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu, ustvrdivši kako ga tim tajno snimljenim razgovorom Kotarac ucjenjuje.

Ćorić nije htio komentirati Ponoševe navode da ga je Kotarac tom snimkom ucjenjivao.

"Ne mogu komentirati međuljudske odnose u Fondu, međutim, način i ton i sve ono što je tom snimkom evidentirano jednostavno ne spada u uobičajen odnos koji treba biti između suradnika, nadređenih i podređenih", rekao je Ćorić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo