DAVOR BOŽINOVIĆ

MINISTAR POLICIJE O NAPADIMA U ĐEVRSKAMA I UZDOLJU 'Ove napade treba osuditi, kao i svako nasilje. Policija radi opsežnu kriminalističku istragu...'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.08.2019. u 16:00

Zagreb, 110619.
Policijska akademija. Avenija Gojka Suska 1.
U dvorani Visoke policijske skole na Policijskoj akademiji odrzan okrugli stol o nasilju u obitelji.
Na fotografiji: Davor Bozinovic.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX

Davor Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u subotu kako policija radi opsežnu kriminalističku istragu te da je zbog incidenta u Đevrskama podneseno pet prekršajnih i jedna kaznena prijava dok se, kada je riječ o incidenta u Uzdolju, rade opsežni izvidi koji će, nada se, dovesti do počinitelja.

"Ove napade treba osuditi, kao i svako nasilje. Sve institucije države, pogotovo one koje se brinu za javni red i sigurnost trebaju djelovati promptno i učinkovito, a policija je pokazala da djeluje efikasno, što će činiti i u buduće", rekao je Božinović novinarima u Žutoj Lokvi.

U Uzdolju i Đevrskama kod Knina u srijedu su napadnuti gosti kafića srpske nacionalnosti dok su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

"Vezano za djelo na Viškovu, jutros u ranim jutarnjim satima, uhićena je osoba koja se dovodi u vezu s napadom na građanina RH od prije dva dana", izvijestio je ministar Božinović.

U Viškovu je 20. kolovoza ozlijeđen 70-godišnji hrvatski državljanin koji je medijima rekao da je pretučen i vrijeđan na nacionalnoj osnovi.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo