NEVERA

MINISTAR RADA I MIROVINSKOG SUSTAVA SPAŠAVAO SRPSKE TURISTE Marko Pavić priskočio u pomoć Beograđanima koji su završili u olujnom moru na Braču

 
Ilustracija
 CROPIX

Nakon što je grmljavinsko nevrijeme jutros zahvatilo sjeverni Jadran, sredinom dana proširilo se na srednjodalmatinski akvatorij.

Najjače je bilo između Hvara i Korčule gdje su pale znatne količine oborina, uz olujne udare zapadnog vjetra, pa je bilo i spašavanja jahti i brodica, piše HRT.

U olujnom moru pokraj Milne na Braču zateklo se dvoje srpskih državljana, a u spašavanju je pomogao ministar rada Marko Pavić.

Otac i kći iz Beograda spašavali su brod i završili u moru. Nisu se mogli popeti natrag i umalo su završili na oštrim stijenama. Pomogli su im ministar rada i još jedan mještanin.

Pola sata borili su se Tihomir Proševski i njegova kći Violeta s nevremenom pokušavajući usidriti brod, no sidro im je bilo preslabo da zadrži brod izložen rastućim naletima valova i udarima tramuntane pa se u jednom trenutku konop koji drži sidro zapleo u propeler motora i brod je ostao bez pogona, piše 24 sata.

Gospodin Proševski skočio je s broda rasplesti konop, a za njim je u strahu skočila i njegova kći. U panici, jer su se usred oluje zatekli u moru, zaboravili su spustiti ljestve i više se nisu mogli popeti na brod.

Vidjevši ljude u moru koji su se našli između oštrog stijenja i broda kako traže pomoć i istovremeno pokušavaju spasiti svoj brod, u pomoć im je prvi priskočio ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić koji se našao u blizini, a potom je iz kuće na suprotnoj strani uvale doplivao još jedan mještanin u pomoć.

Boreći se s olujnim vjetrom, zajedničkim snagama, ljude su uspjeli dovesti do obale, a brod prema šljunčanoj plaži.

Grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom poslijepodne je zahvatilo i neke dijelove Međimurja. Najteže je bilo u Orehovici, gdje je u desetak minuta palo više od 50 litara kiše po četvornome metru. Poplavljene su ulice, dvorišta, podrumi, javlja HRT.

FOTOGALERIJA Loše vrijeme diljem Hrvatske

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:40