SVEČANI ČIN

Ministar Tomo Medved uručio 50 odlikovanja hrvatskim braniteljima: 'Bili smo zajedno u Domovinskom ratu, budimo zajedno i danas'

Tomo Medved
 Goran Mehkek / CROPIX

Ministar hrvatskih branitelja i izaslanik predsjednice Republike Tomo Medved uručio je u petak pedeset odlikovanja Republike Hrvatske istaknutim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te ih pozvao na očuvanje zajedništva i domoljublja.

"Ova odlikovanja simbolična su zahvala za vaš doprinos u obrani, oslobađanju i izgradnji naše domovine. Svima je zajedničko i sve nas povezuje domoljublje koje nas je vodilo i u Domovinskom ratu,“ kazao je ministar Medved pozdravljajući nazočne u ime predsjednice Republike.

Posebno je zahvalio obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja.

"Njihova žrtva trajno nas je obvezala na promicanje istine i vrijednosti za koje su se borili, a vaša snaga s kojim nosite svoju bol nama je poticaj za daljnju borbu kako bi našu domovinu učinili poželjnom za život, onakvom kakvom su je sanjali vaši najmiliji, naši vitezovi“, rekao je Medved na svečanosti za odlikovane hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji.

I ovom prigodom ministar Medved pozvao je na zajedništvo. "Bili smo zajedno u Domovinskom ratu, budimo zajedno i danas jer nas naša domovina treba. Budimo ponosni na našu ulogu u stvaranju i izgradnji naše domovine“, kazao je ministar čestitajući odlikovanima.

U ime odlikovanih zahvalio je branitelj Zvonko Ćurković izrazivši ponos i čast što su među njima i legendarni ratni zapovjednici, sudionici obrane Vukovara, kao i stranci koji su se dragovoljno uključili u obranu Hrvatske.

"Pozivam vas da se uvijek sjetimo onih vrijednosti zbog koji smo bili spremni na žrtvu i da te vrijednosti koje su nas krasile u Domovinskom ratu određuju i našu budućnost“, poručio je Ćurković ratnim prijateljima te zahvalio predsjednici Republike i ministru Medvedu na ukazanoj časti.

Tom prigodom uručena su odlikovanja Reda kneza Domagoja s ogrlicom, Reda Nikole Šubića Zrinskog, Reda Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom, Reda hrvatskog križa, Reda hrvatskog trolista i Reda hrvatskog pletera te Spomenica Domovinskog rata, kao i Medalja "Iznimni pothvat".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:20