RAST TURISTIČKIH DOLAZAKA

MINISTAR TURIZMA U ISTRI Zadovoljan rezultatima: 'Imamo oko milijardu i pol kuna više fiskaliziranog prometa više nego lani'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.09.2019. u 17:29

Rovinj, 210519.
Ministar turizma Gari Cappelli odrzao je u Grand Hotelu Park u Rovinju radni sastanak s predstavnicima hotelske industrije i kampova. Na fotografiji: Gari Cappelli.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / CROPIX

Gari Cappelli

Ministar turizma Gari Cappelli obišao je nekoliko lokacija u istarskim Balama te rekao da u prvih osam mjeseci godine bilježimo rast turističkih dolazaka za pet posto, a noćenja za dva posto. No, najznačajnijim smatra financijske rezultate po fiskalnim računima. 

Fiskalizirano je 10 posto računa više što se tiče smještaja, 7 posto više vezano za ugostiteljske usluge, a 13 posto više agencijskih. To znači oko milijardu i pol kuna više fiskaliziranog prometa više nego lani, zaključio je ministar, piše HRT

Istaknuo je kako se još jednom uvjerio da ulaganja u kvalitetu donose rezultate, a kao primjer je naveo kamp Mon Perin koji je ovom prilikom i posjetio jer u ukupnom proračunu općine Bale sudjeluje s čak 21 posto.

-  U dosadašnjem dijelu godine bilježe rast od osam posto, a u kamp je u posljednje tri godine uloženo sto milijuna kuna - rekao je Cappelli. Osim kampa posjetio je i tamošnji tematski bazenski kompleks Paleo Park i utvrdu Fort Forno te se sastao s članovima uprave kampa te čelništvom tvrtke Plinio. 

Prema podacima iz sustava eVisitor u Istri trenutno boravi više od 175.000 turista, od čega je najviše gostiju iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije i Velike Britanije, dok su s dalekih tržišta najbrojniji gosti iz Sjedinjenih Američkih Država i Australije. Istru tijekom čitave godine posjeti oko 4,5 milijuna turista, od čega općinu Bale i grad Buzet oko 70 tisuća gostiju koji ostvaruju oko 400.000 noćenja, piše HRT.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo