SLUČAJ MARTINE DALIĆ

MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA BOŽINOVIĆ 'Policija provjerava i analizira sve relevantne dokumente iz afere Hotmail'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.05.2018. u 15:41

Zagreb, 170418.
Konferencija Jutarnjeg lista pod nazivom Sigurnost cestovnog prometa koja se odrzala u hotelu Esplanade.
Na fotografiji: Davor Bozinovic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Davor Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je izjavio da policija provjerava i analizira sadržaj svih relevantnih dokumenata vezanih uz aferu Hotmail i aktivnosti tzv. grupe Borg.

Božinović je u izjavi novinarima nakon susreta sa slovačkom kolegicom kazao da ne može govoriti “što policija konkretno radi”, ali da radi u koordinaciji s Državnim odvjetništvom te da “provodi sve radnje koje policija treba provoditi”. Dodao je i da policija radi na temelju zahtjeva Državnog odvjetništva te da “provjerava i analizira sadržaj svih relevantnih dokumenata”.

U Državnom odvjetništvu u srijedu se neslužbeno doznalo da, nakon dvije kaznene prijave koje su zbog afere Hotmail, odnosno aktivnosti tzv. grupe Borg, protiv bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić podnijele stranke Slobodna Hrvatska i Živi zid, rad na tom slučaju preuzima Uskok.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izjavila je u ponedjeljak da je u dogovoru s premijerom Andrejom Plenkovićem podnijela neopozivu ostavku na svoju dužnost jer je zbog Agrokora postala uteg i teret premijeru, Vladi, HDZ-u i vladajućoj većini.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo