ČETVRTI SLUČAJ U DUBROVNIKU

MINISTAR ZDRAVSTVA 'Zbog ospica nema razloga za paniku, ali za zabrinutost ima. Četiri nije beznačajan broj'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 07.06.2018. u 13:32

Zagreb, 260717.
Klaiceva 16, Klinika za djecje bolesti Zagreb.
U Zavodu za radiologiju Klinike za djecje bolesti Zagreb pustena su u pogon dva nova digitalna RTG uredjaja, Uredjaj za digitalnu dijaskopiju i C-luk. Na fotografiji: Milan Kujundzic - ministar zdravstva.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX

ministar zdravstva Milan Kujundžić

U povodu četvrtog potvrđenog slučaja ospica u Dubrovniku, ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak kako "nema razloga za paniku, ali za zabrinutost da", te poručio svim roditeljima da cijepe svoju djecu jer tako čuvaju drugu djecu i odrasle. "Razloga za brigu ima, četiri nije beznačajan broj. Nije za paniku ali za zabrinutost jest", rekao je Kujundžić novinarima uoči Vladine sjednice.

Upitan što misli o promjenama izbornog zakona koje predlaže Građanska inicijativa "Narod odlučuje", odgovorio je kako hrvatski izborni zakon nije idealan pa ga treba osmišljavati i popravljati, no to se ne može učiniti u godinu dana.

Smatra da treba uzeti u obzir sve prijedloge, analizirati ih i uzeti ono što je dobro, no u prava nacionalnih manjina ne treba dirati. Osvrnuo se i na kritiku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da nema reformi, ustvrdivši kako se u Hrvatskoj događaju ozbiljne reforme. Što se tiče primjedbi da reformi nema ni u njegovu resoru odgovorio je kako kritike uvijek dobro dođu ako su osnovane. "Uvijek sam spreman sjesti za stol i analizirati segment po segment", poručio je.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo