TJERA I DALJE PO SVOM

Ministar Željko Jovanović: Na maturi je bilo grešaka i ne mislim se ispričati komisiji

Kad god postoji greška netko za to mora odgovarati, dodao je Jovanović
Zagreb, 300512.Press konferencija ministra znanosti, obrazovanja i sporta Zeljka Jovanovica u zgradi ministarstva na Donjim Sveticama, s temom najave Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj skoli. Ministar je press konferenciju odrzao zajedno sa svojom pomocnicom Ankicom Njezic i nacelnicom Odjela za osnovno i srednje skolstvo Verom Sutalo.Na slici: Jovanovic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas kako ne vidi razloga za svoju ispriku radnoj skupini koja je sastavila pitanja za ispit državne mature iz hrvatskog jezika zbog toga što je ispit dobro riješila većina učenika jer, kako je rekao, nalaz ekspertne grupe pokazao je da je na maturi bilo pogrešaka.





Uoči rerdanašnje sjednice Vlade novinari su ministra Jovanovića pitali smatra li da se treba ispričati komisiji koja je pripremila pitanja budući da je većina učenika dobro riješila test.





"Ne vidim ni jedan razlog da se ispričam komisiji jer je rad ekspertne grupe i njihov nalaz pokazao da je bilo grešaka. Ponavljam, državna matura ne smije imati ni jednu grešku. Prema tome, kad god postoji greška netko za to mora odgovarati", kazao je Jovanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:29