POKRENUTE PROCEDURE

MINISTARSTVO POTVRDILO: OTKRIVENE JOŠ TRI LAŽNE DIPLOME Sada ih je ukupno 22. Učiteljica radila u školi čak 30 godina, profesor 26!

 
Blaženka Divjak
 Bruno Konjević / Hanza Media

Ministarstvo znanosti i obrazovanja potvrdilo je da su pronađene još tri lažne diplome. Do sada ih je, od početka izvanrednog postupka provjera, pronađeno 19, a s ove tri novootkrivene lažne diplome, sada ih je 22.

Jedna od tri novootkrivene lažne diplome su lažna diploma Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, koju je imala jedna učiteljica razredne nastave. Ona je 30 godina radila u školi, javlja Ministarstvo i dodaje da je sada pokrenut procedura prema nadležnim tijelima.

Druga lažna diploma je ona Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, a imao ju je nastavnik strojarske grupe predmeta koji je u nastavi radio 26 godina. Ta je osoba, javlja Ministarstvo, sama dala otkaz, a predmet je također proslijeđen na postupanje nadležnim tijelima.

Treća novootkrivena krivotvorena isprava je svjedodžba jednog učilišta, a tu je krivotvorenu svjedodžbu imao noćni pazitelj u jednom učeničkom domu, koji je s lažnom ispravom radio deset godina. Ministarstvo javlja da je i u ovom slučaju pokrenuta procedura prema nadležnim tijelima.

'Provjera vjerodostojnosti isprava već sad je snažna antikorupcijska mjera kojoj je glavni cilj vratiti povjerenje u sustav odgoja i obrazovanja. Važno je da smo osvijestili potrebu sustavne provjere i da se uspostavila procedura pri novom zapošljavanju da do toga više ne dođe. Ako želimo društvo u kojemu ćemo imati nultu stopu korupcije, svatko u svojemu djelovanju mora preuzeti svoj dio odgovornosti', istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:08