kobni nadzor

MINISTRI OSTALI BEZ KAVE Porezna zatvorila kafić kojem je naglo skočio promet u zgradi u kojoj se nalaze četiri ministarstva

Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX / CROPIX

Porezna uprava zapečatila je jučer ugostiteljski objekt 'Dario' koji se nalazi u Vukovarskoj ulici u zgradi u kojoj su smještena čak četiri ministarstva – gospodarstva, obrta i poduzetništva, poljoprivrede te rada i mirovinskog sustava, piše Novi list.

U Poreznoj upravi potvrđeno je tek da je nadzor obavljen, a više nisu mogli reći dok postupak traje.

No, kako doznaje Novi list, kafić je u svibnju preko sustava fiskalizacije izdavao jedan do dva računa dnevno, tako da je ukupan promet u tom mjesecu bio oko petstotinjak kuna. Izvori iz Porezne kažu i to da su u tom kafiću očito naslutili ili nekako doznali da im se sprema nadzor jer je samo u desetak radnih dana u lipnju ukupan promet skočio na oko šest i pol tisuća kuna.

O samom slučaju nije želio govoriti ni ministar financija Boris Lalovac uz napomenu da je to posao Porezne uprave, a ne ministra. Na primjedbu da je Porezna zatvorila kafić u u kojem su četiri ministarstva i iz kojeg su vjerojatno barem povremeno nešto naručivali i njegove kolege u Vladi, Maras, Jakovina, Mrsić i Vrdoljak, Lalovac odgovara da 'kolege u ponedjeljak mogu u termosici ponijeti kavu i čaj na posao'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:03