SJEDNICA VLADE

MINISTRICA DALIĆ OD DANAS IMA DVIJE NOVE POMOĆNICE Pogledajte koga je sve još Vlada danas smijenila i postavila na funkcijr

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.03.2017. u 17:06

Zagreb, 271016. Markov trg.
Banski dvori.
Prva sjednica Vlade RH na celu s premijerom Andrejem Plenkovicem.
Na fotografiji: Martina Dalic ministrica gospodarstva, Ivan Kovacic i Goran Maric ministar.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Na fotografiji: Martina Dalić, Ivan Kovačić i Goran Marić

ZAGREB - Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice Ivanu Soić i Natašu Kulakowski Kramarić imenovala pomoćnicama ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Dalić imenovana je članicom Glavne skupštine društva Narodne novine d.d., koja predstavlja Vladu Republike Hrvatske.

Vlada se očitovala Ustavnom sudu Republike Hrvatske o prijedlozima za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti Zakona o dopunama Zakona o lokalnim izborima i članka 13. stavka 2. Zakona o lokalnim izborima, te predlaže Ustavnome sudu da ne prihvati navedene prijedloge. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Vlada je ovlastila državne službenike za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u županijama, do imenovanja predstojnika Ureda državne uprave u županijama na temelju provedenog javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci, s danom 21. ožujka, i to: Baldu Pušića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Branimira Posavca u Međimurskoj županiji, Đurđu Babić u Požeško-slavonskoj županiji, Ljerku Jović-Mikor u Varaždinskoj županiji,  Katarinu Boljevčan u Virovitičko-podravskoj županiji i Ivu Gregova u Zadarskoj županiji.

S danom 28. ožujka, Vlada je ovlastila državne službenike za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u županijama, do imenovanja predstojnika Ureda državne uprave u tim županijama, na temelju provedenog javnog natječaja, a najduže do šest mjeseci i to Katu Lerotić u Sisačko-moslavačkoj županiji te Gorana Bošnjaka u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Razriješeni su dosadašnja predsjednica i članovi Vijeća Nacionalne infrastrukture prostornih podataka Anka Mrak-Taritaš, Ljerka Marić, Hrvoje Dokoza, Leda Lepri, Viktor Koprivnjak, Marko Lončarević, Blaženka Mičević, Miljenka Kuhar, Sanja Šaban, Goran Basarac, Danko Markovinović, Žaklina Čizmović, Lukša Čičovački, Nenad Leder, Damir Delač, Tanja Pušelj Ostroški te Robert Paj.

Novim predsjednikom i članovima  Vijeća Nacionalne infrastrukture prostornih podataka, kao predstavnike nadležnih ministarstava i institucija, Vlada je imenovala Milana Rezu za predsjednika,  a novim članovima Ljerku Marić, Darija Matanovića, Bernarda Gršića, Draganu Zovko, Dražena Antolovića, Lanu Bogdan, Tomislava Sokola, Anušku Deranju Crnokić, Mladena Marosa, Damira Šanteka, Žaklinu ČizmovićLukšu Čičovačkog, Nenada Ledera, Damira Delača, Tanju Pušelj Ostroški i Roberta Paja.

Razriješeni su dosadašnji i imenovani novi supredsjedatelji i predstavnici u Mješovitim komisijama i povjerenstvima Republike Hrvatske i Katoličke crkve.

U Mješovitoj komisiji Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje pravnih pitanja, razriješene su Sandra Artuković Kunšt, Jagoda Botički i Zdenka Pogarčić. Kao predstavnike nadležnih ministarstava u toj komisiji, Vlada je novom supredsjedateljicom imenovala Sanju Mišević, a novim predstavnicima: Jagodu Botički, Tomu Gallija, i Zdenku Pogarčić. U Mješovitoj komisiji Republike Hrvatske i Katoličke crkve za očuvanje kulturne i umjetničke baštine Katoličke crkve, razriješeni su supredsjedateljica Ranka Saračević-Würth i predstavnica Vesna Jurić Bulatović. Novim supredsjedateljem Komisije imenovan je Ivica Poljičak, a predstavnicima Davor Trupković, Jagoda Botički i Tomislav Sokol.

U Mješovitom povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje gospodarskih pitanja, razriješeni su Igor Rađenović, Renata Duka, Mirjana Rađenović, Ružica Beljo Lučić te Tatjana Prenđa Trupec. Novim je supredsjedateljem tog povjerenstva imenovan Željko Tufekčić, a predstavnicima Igor Vidra, Karolina Ivanković, Stipe Mamić, Jagoda Botički i Zdravko Zrinušić.

U Mješovitom povjerenstvu Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske biskupske konferencije za izradu popisa imovine oduzete Katoličkoj crkvi za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine i za izradu prijedloga rješavanja problema te koordinaciju aktivnosti tijela državne uprave u poslovima povrata imovine, razriješeni su Sandra Artuković Kunšt, Danica Damjanović, Renata Duka, Sonja Baretić, Vesna Goluža i Alen Čičak. Novom supredsjedateljicom toga povjerenstva, imenovana je Sanja Mišević, a predstavnicima Danica Damjanović, Zdenko Pajić, Vesna Goluža i Ivana Pintar.

U Mješovitom povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za vjeronauk u javnim školama i vjerski odgoj u javnim predškolskim ustanovama, razriješeni su Roko Andričević, Zdenka Čukelj i Marija Ivanković. Novim supredsjedateljem povjerenstva imenovan je Hrvoje Šlezak, a predstavnicima Momir Karin, Ivan Milanović Litre i Davor Trupković.

U Mješovitom povjerenstvu Vlade Republike Hrvatske i crkava, odnosno vjerskih zajednica, za provedbu odredaba Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica i odredaba Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa sklopljenih između Vlade Republike Hrvatske i crkava, odnosno vjerskih zajednica, Vlada je razriješila supredsjedateljicu Jagodu Botički te predstavnike Božidara Štubelja, Miljenka Fičora, Renatu Duku, Stašu Skenžića, Tatjanu Prenđu Trupec, Vesnu Jurić Bulatović, Danicu Damjanović, Vesnu Golužu i Alena Čička.

Novim je supredsjedateljem povjerenstva imenovan Mihovil Škarica te predstavnicima Marinko Papuga, Ivana Jakir-Bajo, Zdenko Pajić, Davor Trupković i Tomislav Sokol.

Vlada je u Mješovitom povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje pitanja katoličkih predškolskih ustanova, katoličkih škola i katoličkih visokih učilišta supredsjedateljem imenovala Matka Glunčića, Tomislava Sokola, Ivana Milanovića Litru te Davora Trupkovića.

Vlada je, također, kao predstavnika po položaju, u sve navedene Mješovite komisije i povjerenstva  Republike Hrvatske i Katoličke crkve, te  Republike Hrvatske i crkava, odnosno vjerskih zajednica, imenovala ravnatelja Ureda za odnose s vjerskim zajednicama.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo