TRANSPARENTNO

MINISTRICA DIVJAK 'Dogovoreni su uvjeti natječaja za ekspertnu radnu skupinu, sve prijave kandidata bit će javno vidljive na internetu'

 Vlado Kos / CROPIX

Na 2. sjednici Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja kojom je predsjedao premijer Andrej Plenković dogovoreni su uvjeti javnog natječaja za prijavu kandidata za voditelja i članove Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme te Akcijski plan provedbe Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Nakon sjednice medijima se obratila ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

- Osnovni princip kojeg smo se držali je da procedura bude otvorena, transparentna, javna. Kad u ponedjeljak otvorimo natječaj i javno savjetovanje, kriteriji i postupak će biti takvi da svi koji ispunjavaju uvjete i žele to, mogu sudjelovati. Akcijski plan je izradilo povjerenstvo u prvom sastavu, sada imamo drugu inačicu gdje se akcijski plan stavio u okvire dvogodišnjeg perioda i on će u javnom savjetovanju biti dostupan 30 dana od idućeg ponedjeljka. Što se tiče natječaja za ekspertnu radnu skupinu dogovoreni su uvjeti natječaja i prijave svih kandidata idu online i nakon administrativne provjere bit će javno objavljeni te će svi moći vidjeti tko se sve prijavio. Uvjerena sam da će takav transparentan način rezultirati kompetentnim kandidatima i da ćemo moći izabrati članove ekspertne skupine koji će biti u stanju provoditi svoje dužnsti - kazala je Divjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:44