POVREDA UGLEDA

MINISTRICA DIVJAK REAGIRALA NA TUŽBU SVEUČILIŠTA 'Tužna sam, mislim da je to dosta neprimjereno. Studente ne tužimo kada iznose svoje mišljenje'

 Vlado Kos / CROPIX

Na vijest o tužbi Sveučilišta u Zagrebu koju je rektor Damir Boras podnio protiv studenta iz Našica, Luke Kovača, reagirala je jutros ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

- Kao dugogodišnja profesorica Sveučilišta u Zagrebu tužna sam kada čitam najave o tužbi protiv studenata – mislim da je to doista neprimjereno. Studente ne tužimo kada iznose svoje mišljenje, već ih kao učitelji, profesori i mentori poučavamo za život, a nerijetko i učimo upravo od njih, poručila je.

Kako je pisao Jutarnji list, Luka Kovač student je Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, a rektor ga putem odvjetničkog društva tuži Općinskom građanskom sudu u Zagrebu zbog izjave dane novinskoj agenciji Hini.

Student Luka tužen je zbog komentara koji je dao Hini nakon provale u prostorije koje koriste studentske udruge Hrvatskih studija, u noći na 2. studenoga. Hina je prenijela rečenicu s izjavom studenta Luke, a ona glasi: „Potpredsjednik Studentskoga zbora Luka Kovač kazao je da ne može sa sigurnošću reći o čemu se radi, ali postoji mogućnost da se iza toga skriva pritisak Uprave studija na studentske udruge“.

U tužbi podnesenoj na temelju ove rečenice, među ostalim se navodi da „šteta koja je nastala tužitelju očituje se u povredi ugleda, časti, dobrog glasa i imena“, a potražuje se naknada štete od 20 tisuća kuna.

- Šokiran sam – izjavio je kratko Luka Kovač, potvrđujući primitak tužbe.

Rektor Sveučilišta Damir Boras (još) nije komentirao tužbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:15