NESIGURNOST ZBOG TERORIZMA

MINISTRICA DIVJAK TRAŽI HITNE INFORMACIJE O MATURALNIM PUTOVANJIMA 'Apeliramo na oprez nastavnika, roditelja i učenika...'

Ilustracija/Maturalno putovanje u Španjolsku
 CROPIX

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je danas dopis svim srednjim školama u Hrvatskoj kako bi se utvrdilo koliko njih u skorije vrijeme planira izlete u Barcelonu, odnosno Španjolsku općenito, a s obzirom na novi teroristički napad.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak od škola je zatražila hitne informacije kako bi se daljnje aktivnosti i informacije koordinirale sa nadležnim tijelima koja imaju zadaću utvrđivanja sigurnosti građana izvan Hrvatske, poput Ministarstva vanjskih i europskih poslova.
U Ministarstvu obrazovanja tvrde da su u intenzivnoj komunikaciji s Ministarstvom vanjskih poslova od kojega su zatražili hitnu uputu i mišljenje stručnih služba.

- Apeliram na oprez nastavnika, roditelja i učenika, ali i na komunikaciju s nadležnim tijelima, kako bi svi zajedno imali točne informacije o procjeni sigurnosti. Ministarstvo stoji na raspolaganju za bilo kakvu pomoć ili informacije koje možemo pružiti u ovom trenutku – izjavila je ministrica Divjak.
Pravilnikom o izvođenju izleta i ekskurzija uvrđeno je da „nakon temeljite procjene stupnja opasnosti i preporuke nadležnih institucija Republike Hrvatske, školski odbor ima pravo zabraniti provođenje izvan učioničke nastave“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:01