#KIDSTAKEOVER

MINISTRICA NADA MURGANIĆ SLAVI DAN DJECE Odlučila je da će cijeli dan biti - dijete! I to dijete bez odgovarajuće roditeljske skrbi...

Nada Murganić
 Emica Elvedji / CROPIX

Kao što je lani osmašica Dora Vranić iz Zaboka na jedan dan postala ministrica demografije, ministrica Nada Murganić je ove godine odlučila da ona zamijeni ulogu s djetetom, i to s djetetom bez odgovarajuće roditeljske skrbi koje ide na udomljenje.

Kako su nam pojasnili u resornom Ministarstvu demografije, ministricu će odvesti u udomiteljsku obitelj u Bakar, gdje će upoznati svoje udomitelje i druge ukućane, vidjeti svoju dječju sobu i pripremiti se za život s njima. Nakon toga će je udomitelji odvesti na druženje u Centar za pružanje usluga u zajednici „Izvor” u Selcu gdje će se, kako piše u službenom pozivu, Nada Murganić "pridružiti drugoj djeci" u pripremama za predstavu „Ježeva kućica”, koja će se premijerno izvesti u ustanovi 22. studenoga, kada Izvor slavi 100. godišnjicu rada. Hoće li ministrica nastupati i na premijeri, nije poznato.

Nakon kazališne probe, piše u programu događanja, ministrica Murganić priključit će se keramičarskoj radionici na kojoj će se "sa svojim dječjim vršnjacima" okušati u izradi različitih predmeta.

Partner Ministarstva demografije u sutrašnjem obilježavanju Svjetskog dana djece, na koji se prisjećamo Deklaracije o pravima djece iz 1959. godine, je UNICEF. Radi se o akciji koju UNICEF globalno organizira pod nazivom #KidsTakeOver.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:32