DEMOKRATI ODLUČILI

MIRANDO MRSIĆ OTKRIO KOGA ĆE NJEGOVA STRANKA PODRŽATI NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA 'On je jedini koji može pobijediti sve HDZ-ove kandidate'

Mirando Mrsić
 Goran Mehkek / CROPIX

Saborski zastupnik Demokrata Mirando Mrsić poručio je u utorak da je Zoran Milanović njihov kandidat za predsjednika Republike jer on jedini može pobijediti sve kandidate HDZ-a i zaustaviti udruženo uništavanje Hrvatske koje provode Kolinda Grabar-Kitarović i HDZ s Plenkovićem na čelu.

"Hrvatska je na prekretnici - ili povratak u turobnu prošlost, kamo nas vuku HDZ-ovci, što sadašnji, što bivši, ili put među uređene i stabilne zemlje. Jedini način da se zaustave HDZ i njegovi partneri u daljnjem uništavanju Hrvatske jest pobjeda progresivnog kandidata na predsjedničkim izborima. Zato su Demokrati odlučili stati iza Zorana Milanovića u njegovoj borbi za Hrvatsku koja ide naprijed", poručio je Mrsić s konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Hrvatsku trenutačno vodi lažljiva i neodgovorna Vlada Andreja Plenkovića, kaže Mrsić, koja zatvara oči pred stvarnim problemima društva - sve većom nejednakošću među građanima, kolapsom mirovinskog sustava, urušavanjem javnog zdravstva, eskalacijom nasilja i mržnje prema manjinama.

Najavio je da će Demokrati ovoga tjedna u saborsku proceduru uputiti izmjene Zakona o mirovinskom sustavu, kako bi se razdvojile braniteljske i sve povlaštene od radničkih mirovina te da se iz doprinosa financiraju samo mirovine koje su zarađene radom.

"Plenković je pokazao da za rješavanje tih problema nema ni volje niti vremena, samo se bavi unutarstranačkim borbama za vlast i razmišlja kako preživjeti na čelu HDZ-a. Sve svoje političke aktivnosti sada je usmjerio na predsjedničke izbore - pokušava kandidirati Kolindu Grabar-Kitarović kao svoju marionetu", ocijenio je Mrsić.

Žalosno je gledati kako se aktualna predsjednica uključila u HDZ-ovu unutarstranačku borbu. "Grabar Kitarović pretvorila je funkciju predsjednice u trivijalan, tračerski populizam bez političkog sadržaja. Ona nije faktor stabilnosti, koji bi Hrvatskoj trebao u sadašnjoj situaciji, nego stalni izvor i generator političke nestabilnosti jer joj je jedini smisao djelovanja samopromocija, ne birajući pritom sredstva“, rekao je Mrsić.

Predsjednik države ne može govoriti jedno izvan zemlje, a drugo u zemlji. Ne može jedan dan biti antifašist, a drugi dan otkrivati spomenik kvislinzima i relativizirati zločinačku NDH. Predsjednik države ne smije šutjeti na nasilje prema bilo kojoj manjini u Hrvatskoj, kaže Mrsić.

Poručio je da Hrvatska zaslužuje predsjednika koji će znati braniti interese zemlje i štititi sve građanke i građane Hrvatske te pozvao sve progresivne političke stranke da stanu iza Milanovića i maknu HDZ s Pantovčaka i Banskih dvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:12