CRO COP O MONS. HUZJAKU

MIRKO FILIPOVIĆ SE OBRUŠIO NA BISKUPA LOVCA 'Kontrolirani lov je nužan, koliko god mi bio oduran, ali da se time bavi jedan svećenik, e to je sramota'

 
 FACEBOOK

Mons. Vjekoslav Huzjak (58), bjelovarsko-križevački biskup, prošlog je petka u lovištu Lipovljani Opeke gađao divlju svinju, a upucao 64-godišnjeg kolegu lovca. Biskup Huzjak je zajedno s kolegama sudjelovao u lovu na divlje svinje koji je bio organiziran i prijavljen. Lovci su bili raspodijeljeni te udaljeni jedni od drugih oko 90-ak metara na čekama. No, čim je ugledao divlju svinju koja istrčava iz grma, biskup je zapucao. Međutim, životinju je ispaljeno puščano zrno iz biskupova lovačkog karabina promašilo, a peh je imao 64-godišnji kolega lovac u čijoj je natkoljenici u konačnici zrno i završilo.

Na mjesto nesreće ubrzo je stigla hitna pomoć i policija. Ranjenom su lovcu u KB Dubrava utvrđene teže ozljede, no bio je van životne opasnosti. Biskupu je oružje oduzeto, a protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Ovaj je događaj izazvao burne rasprave u javnosti. Jedan dio čitatelja i korisnika društvenih mreža osuđuje biskupa što uopće zadovoljstvo pronalazi u lovu, dok se drugi slažu da kao čovjek ima pravo na svoj hobi ili sport.

O tome je mišljenje na Facebooku izrazio i naš proslavljeni borac Mirko Filipović Cro Cop, koji je više puta sudjelovao u kampanjama za zaštitu životinja i koji promovira udomljavanje životinja. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti, a među stotinjak komentara, koliko ih se skupilo ispod objave, ima i kritika, ali i snažnih poruka podrške.

- Taman kad pomisliš da te više ništa ne može iznenaditi i razočarati shvatiš da nije tako. Evo čitam da je jedan naš dični biskup u lovu propucao drugog lovca. Jedan svećenik da se bavi lovom? Da jedan svećenik i to još biskup ide iz zadovoljstva i zabave ubijati životinje? Da se razumijemo, prekobrojan broj životinja na određenom prostoru doveo bi do uništenja usjeva, divljač bi vremenom počela ulaziti i u naselja itd. itd. itd. I kontrolirani lov je jednostavno nužan, koliko god on meni i mnogima bio oduran. Ali da se tim bavi jedan svećenik, biskup, e to je stvarno sramota. Jer sigurno taj lik nije bio zabrinut za usjeve svojih župljana ili za eko ravnotežu u svom području, već mu je to gušt i zabava. A staviti u istu rečenicu svećenik, puška, pucanje i ubijanje iz zabave jednostavno ne ide. Pa da ga j.....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:23