KADROVIRANJE

MIRO BULJ PONOVIO HASANBEGOVIĆEVU IZJAVU 'Neće Pupovac odlučivati tko će biti u Vladi'

Iako Most nije komentirao Pupovčevu izjavu, reagirao je Miro Bulj
 Luka Gerlanc / HANZA MEDIA

Na izjavu Milorada Pupovca da je SDSS spreman biti dio nove hrvatske Vlade, ali samo ako u njoj ne bude tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović ili bilo tko sličan njemu, reagirao je u svoje ime zastupnik Mosta Miro Bulj, koji je kazao Novom listu da će o tome tko će činiti hrvatsku Vladu odlučivati većina u Saboru, a ne jedan čovjek osobno, pa tako ni Milorad Pupovac.

- Dobro znam u kakvim uvjetima žive građani srpske nacionalnosti. Žive u jednako teškim uvjetima kao i njihovi susjedi Hrvati, nikakve tu razlike nema. Umjesto da hvali političke elite po Zagrebu, Pupovcu bi bilo bolje da dođe na teren i vidi kako mu ljudi teško žive. U selima bez infrastrukture, bez prijevoza do škole, pa nemaju pristupnu cestu do groblja da dostojanstveno pokopaju svoje najmilije, kazao je Bulj.

Dodaje da bi Pupovac građanima srpske nacionalnosti puno više pomogao da to proba riješiti umjesto da se dodvorava ostalim pripadnicima hrvatske političke elite.

Bulj je kazao i kako će se on osobno zalagati za povratak Ine u hrvatsko vlasništvo.

- Inu su političke elite izručili u strane privatne ruke, a za to nisu odgovorni Mađari, nego baš ti hrvatski političari, a tako su napravili i s hrvatskim bankama i telekomunikacijskom infrastrukturom. To su problemi o kojima se kod slaganja Vlade mora razgovarati, a ne tko će brže bolje postati potpredsjednik ili ministar, rekao je Bulj za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:49