'KRŠI ZAKON O BRANITELJIMA'

MIRO BULJ PROZVAO ĆORIĆA 'On je ministar bezakonja i ugroze okoliša. Očekujem od premijera Andreja Plenkovića da ga razriješi'

Miro Bulj
 Dragan Matić / CROPIX

- Ministar Tomislav Ćorić je ministar bezakonja i ugroze okoliša. Očekujem od premijera Andreja Plenkovića da ga razriješi – ustvrdio je Mostov Miro Bulj na tiskovnoj konferenciji na kojoj je govorio o nezakonitom imenovanju Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka.

Bulj je novinarima u Saboru pokazao rješenje Državnog inspektorata od 23.12. 2019. iz kojeg proizlazi da je Ljiljani Zmijanović povrijeđeno pravo prednosti pri zapošljavanju u Nacionalnom parku Krka s obzirom na to da ima status hrvatske braniteljice. Bulj je kazao kako je ministar Ćorić već jednom imenovao Nellu Slavicu za ravnateljicu iako je imao odluku Upravnog suda koji je poništio rješenje o njenom izboru.

- To govori da ministar Ćorić ne poštuje hrvatske zakone, posebno Zakon o hrvatskim braniteljima. Nezakonito je imenovana ravnateljica koja ima dvije iskaznice – HDZ-a i HNS-a. Očekujem od premijera Andreja Plenkovića da ga razriješi – kazao je Bulj, koji je Ćorića prozvao i da ne brine zbog onečišćenja NP Krka.

- Njih to nije briga, oni samo žele zadovoljiti županijske faraone - Nedjeljka Dujića i Gorana Pauka - kazao je Bulj, koji je pozvao ministra branitelja Tomu Medveda i šefa saborskog Odbora za ratne veterane Josipa Đakića da se očituju o ministru koji ne poštuje zakon o braniteljima. Bulj se osvrnuo i na jučer održanu raspravu oko ministrice Blaženke Divjak koja je trajala do 3 sata u noći.

- Nije odgovorila niti na jedno pitanje. Iako nismo potpisnici zahtjeva, podržat ćemo razrješenje ministrice Divjak – kazao je Bulj na tiskovnoj konferenciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:43