SASTANAK U BRUXELLESU

MIRO CERAR STIŽE U ZAGREB IDUĆI TJEDAN Hrvatski i slovenski premijer dogovorili susret i razgovore o arbitražnom sporu

 Arhiva / HANZA MEDIA

Na marginama summita u Bruxellesu susreli su se hrvatski i slovenski premijer, Andrej Plenković i Miro Cerar, a tema razgovora bio je, naravno, arbitražni spor između dviju država.

Dvojica premijera dogovorili su za idući tjedan susret u Zagrebu. Miro Cerar stiže u hrvatsku metropolu u utorak, 19. prosinca 2017. godine, objavljeno je na Twitter profilu Vlade RH.

Premijer Plenković je nakon sastanka koji je trajao gotovo dva sata, i održan je nakon europskog summita u Bruxellesu, rekao da je cilj tog susreta utvrditi točke oko kojih su obje strane suglasne po pitanju granice.

- Hrvatska na temu razgraničenja sa Slovenijom gleda kao na granično pitanje otvoreno od dana proglašenja neovisnosti dviju država. Postigli bismo napredak ako na stol stavimo stajališta koja nisu sporna ni za jednu stranu i dogovorimo posjet slovenskog premijera Mire Cerara Zagrebu, rekao je među ostalim premijer Andrej Plenković, a prenosi HRT.

Slovenski premijer Miro Cerar izjavio je novinarima da se odvija vrlo intenzivan dijalog i kako do sada nije bilo napretka.

- Naše je stajalište da moramo razgovarati o implementaciji arbitraže, na tome dosljedno ustrajem. I očekujem da će Hrvatska sa svoje strane napraviti korak ka približavanju tom stajalištu i da ga na kraju i prizna, rekao je Cerar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:03