PORUKE IZ VARAŽDINA

MIRO KOVAČ: Kadrovska politika se ne može voditi na ovakav način. Nisam mason, ali što sad ovo znači, da svi masoni u državnoj strukturi moraju otići?

 
Miro Kovač
 Željko Puhovski / CROPIX

U Varaždinu su HDZ-ovci u srijedu navečer slavili 30. godišnjicu osnutka tamošnjeg ogranka stranke. Naravno, na proslavu je stigao predsjednik stranke Andrej Plenković, ali i njegov protukandidat na unutarstranačkim izborima Miro Kovač.

Kovač je tom prilikom u razgovoru za RTL Danas objasnio svoju izjavu da se Vlada antimasonskom politikom želi približiti Katoličkoj crkvi.

- Ako je problem, što smo čuli od ministra Bošnjakovića, da je Jelenić pripadnik masonske lože i da zbog toga otići, što bi to značilo? Da svi masoni u državnoj strukturi moraju otići? Želim time reći da su Vlada i država morale pokazati kako funkcionira država. Jelenića je trebalo provjeriti sigurnosno prije njegova imenovanja. Da sam ja predsjednik Vlade, ne bih pronalazio glavnog državnog odvjetnika u zadnji čas, rekao je Kovač za RTL.

Kovač tvrdi da nije pripadnik nikakve lože, a da je logično što je glavni državni odvjetnik podnio ostavku jer je naštetio ugledu DORH-a.

- Ubuduće Vlada mora biti efikasnija, adekvatno provjeriti sve visoke državne dužnosnike. Kadrovska politika se ne može voditi na ovakav način, poručuje pretendent na mjesto predsjednika HDZ-a.

Kada su unutarstranački izbori u pitanju, ponavlja da postoje prijetnje ljudima u njegovom stožeru.

- Ima ljudi koji su imali problema jer su se angažirali. Prijetilo im se na radnom mjestu, prijetilo se onima koji rade u lokalnim samoupravama, državnoj upravi, koji su u državnim tvrtkama, tvrdi Kovač.

Uvjerava da su HDZ-u i Hrvatskoj potrebne promjene i da njih može donijeti samo njegova opcija.

Kovač je rekao da mu je Vladimir Šeks poručio da će mu trebati odvjetnik nakon izbora, a Plenković i neki drugi HDZ-ovci rekli su da je Šeks - šaljivdžija.

- Meni to nije bila šala, ja se nikad tako ne bih šalio i zato sam uvjeren da ovaj unutarnji proces nije bitan samo za HDZ, nego za ukupnu demokraciju. A ovakav izričaj me podsjeća na vremena jednoumlja i totalitarizma, rekao je Kovač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:31