SLUČAJ MARIJANA ŽIVKOVIĆA

MIROSLAV ŠKORO DAO PODRŠKU BRANITELJU KOJEM SUDE ZBOG RAZBIJANJA DVOJEZIČNE PLOČE U VUKOVARU 'Sudbena vlast nije sveta krava...'

 

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro objavio je na svom Facebooku kako se jučer u Vukovaru susreo s Marijanom Živkovićem, čovjekom kojem je na Općinskom sudu u Vukovaru nedavno počeo ponovljeni sudski postupak zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi Policijske postaje u rujnu 2013..

"Hrvatska, kojoj želim biti na čelu, neće snagu represivnog aparata dokazivati na ljudima poput Marijana Živkovića, oca dvojice poginulih hrvatskih branitelja nego na onima koji su se obogatili obnašajući najviše političke dužnosti. Sudbena vlast nije “sveta krava” kojoj se ne može poslati poruka da nešto loše radi.

A loše se radi ako se ustrajno procesuira čovjeka koji je svojim postupkom rekao NE kršenju 8. članka hrvatskog Ustava i nasilnom uvođenju dvojezičnih ploča u Vukovar. Snaga sustava dokazuje se progonom “krupnih riba”, a ne maltretiranjem ljudi koji su dali ono najvrjedije ovoj državi- svoju djecu.

Sudstvo se ne može ponašati kao da nije dio ukupne državne vlasti i mora voditi računa da nekim svojim postupcima može proizvesti puno više štete nego koristi.

Bilo mi je posebno zadovoljstvo i neizmjerna čast jučer u Vukovaru stisnuti ruku Marijanu Živkoviću", napisao je Škoro.

Sutkinja Općinskog suda u Vukovaru Mira Rajš na početku ponovljenog suđenja Živkoviću 18. rujna zatražila je novo psihijatrijsko vještačenje, nakon kojega će biti zakazano novo ročište.


- 2013. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-A -

Vukovar, 020913.
 Branitelji i clanovi Stozera za obranu hrvatskog Vukovara, unatoc zastiti interventne policije skinuli su jutros postavljene ploce s dvojezicnim natpisom sa zgrada drzavnih institucija.
Na fotografiji: policijska stanica u Vukovaru na kojoj je jutros postavljena dvojezicna ploca, plocu je skinuo vukovarski branitelj Marijan Zivkovic.
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / CROPIX
Marijan Živković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:39