ŽELI NA PANTOVČAK

MIROSLAV ŠKORO O PREDSJEDNIČKOJ KANDIDATURI 'Na putu sam. Kad se vratim, dat ću osobno izjavu. Valja malo i odmoriti'

 
Miroslav Škoro
 Tomislav Kristo / CROPIX

Dan nakon što su mediji objavili da je Miroslav Škoro najavio da ide u utrku za Pantovčak, glazbenik je u četvrtak za RTL rekao kako je na putu, ali da će se po povratku obratiti javnosti. Politički analitičari njegovu kandidaturu vide kao najveći udarac aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, pogotovo jer ovo pjevaču nije prvi izlet u političke vode.

Presuda o tome koliko Miroslava Škoru vole birači bit će donesena krajem godine. On ide u utrku za Pantovčak, a službenu objavu, potvrdio je za RTL, mogao bi imati idućih dana, kad se vrati s puta.

- Kad se vratim, dat ću osobno izjavu. Valja malo i odmoriti - rekao je Škoro.

Prema RTL-ovu istraživanju s početkom lipnja Škoro je bio treći izbor s gotovo 14 posto potpore. U drugom krugu, u srazu s aktualnom predsjednicom, ona pobjeđuje, ali njega bira više od 35 posto ispitanika.

- Što za Kolindu Grabar-Kitarović znači njegova kandidatura? Oduzimanje dobrog dijela biračkog tijela i nemojmo misliti samo nekog desnijeg kojeg je ona možda napustila, nego i oduzimanje i onog biračkog tijela koje je ona možda računala dobiti od centra. Njoj je on najopasniji protukandidat kojeg je mogla dobiti, ozbiljniji od Zorana Milanovića - izjavio je politički analitičar Ivica Relković.

- Miroslav Škoro je primjer kandidata kojemu je teže proći u drugi krug. Prođe li u drugi krug, zapravo je izgledni pobjednik. Zato je njemu nekakva taktika privlačenja biračkog tijela već u prvom krugu, koja neće biti sužena, važnija od toga da računa na neke sigurne birače koje više neće moći proširiti - istaknuo je Relković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:57