PREDSJEDNIČKI IZBORI

MIROSLAV TUĐMAN 'Kolinda jedina ima dovoljno znanja i umijeća za posao predsjednice. Izjava mog brata o Škori? Svatko od nas ima slobodu mišljenja'

 CROPIX

Miroslav Tuđman, sin prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, danas se osvrnuo na Miroslava Škoru kao predsjedničkog kandidata.

'Mi smo imali taj jedan period detuđmanizacije za koju se pokazalo da je bila na štetu hrvatskog razvoja. Jedan dio ovih koji govore o suverenistima su oni koji u Bruxellesu nemaju pojma. Neovisno jesmo li ili nismo u Europskoj uniji, postoje zakoni, pravne norme i standardi koje, ako želimo biti čimbenik na sceni, moramo pratiti', rekao je Miroslav Tuđman, a osvrnuo se i na izjavu svog brata Stjepana Tuđmana, koji je za N1 televiziju ranije pitao 'Tko kaže da Miroslav Škoro nije i kandidat HDZ-a'.

'Što moj brat misli iskreno rečeno ne znam, ali svatko od nas ima slobodu mišljenja. Ono što ova Vlada vodi je jedna politika kojoj svatko od nas može naći zamjerke, ali mislim da do sada nitko nije predložio bolju politiku. Treba poći od činjenice da je Plenković predsjednik HDZ-a i da se HDZ poziva na načela Franje Tuđmana', kaže Miroslav Tuđman i dodaje da je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jedina koja ima dovoljno znanja i umijeća za posao predsjednice.

'Gospodin Škoro, nemam ništa protiv njega, ali on se mora odlučiti kandidira li se za predsjednika Republike ili da sređuje stvari u HDZ-u', dodao je Miroslav Tuđman o Škori.

Podsjetimo, Stjepan Tuđman je danas na pitanje o tome zašto ne podržava kandidatkinju HDZ-a nego Miroslava Škoru rekao:

'A zašto mislite da on nije i kandidat HDZ-a?'. Dodao je i da ne smatra da je Plenković izdao HDZ.

Jučer je Stjepan Tuđman za Jutarnji list objasnio da Škori daje potporu jer ga smatra “najkvalitetnijim kandidatom”.

- Ima najjasniji program te konkretno govori o onome što želi i što treba mijenjati. Posebno mi se sviđa što neka ključna pitanja želi staviti na referendum kako bi o njima narod odlučio - izjavio je Stjepan Tuđman za Jutarnji list.

Na pitanje očekuje li kakve reakcije iz vrha stranke, pa čak i da možda pokrenu pitanje njegova isključenja zbog toga što kao njezin član daje potporu Škori, a ne HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović, odgovorio je da je sve moguće, ali da živimo u demokratskoj zemlji i da svatko ima pravo na svoje mišljenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:41