TOMISLAV SVETINA

'MISLIM DA JE I ZDRAVKO SVJESTAN DA JE KRIVO POSTUPIO' Mamićev 'disident' i novi šef ZG nogometnog saveza progovorio o aferi SMS i uhićenom Vargi

Tomislav Svetina
 Ronald Goršić / CROPIX

Novi predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza Tomislav Svetina gostovao je u utorak u emisiji Newsroom televizije N1.

Iako je do početka studenog za ovu funkciju bio kandidat Dinama, nakon što je razriješen dužnosti u klubu, ostao je bez njihove podrške.

- Ja sam ostao bez potpore Dinama unatoč garancijama i obećanjima da ta potpora neće izostati, bez obzira što više neću biti u Dinamu. Zašto? To morate pitati ljude u Dinamu, nisam dobio bilo kakvo objašnjenje, kamoli suvislo, zašto je došlo do mog razrješenja. Nakon toga su mi pristupili ljudi iz izvršnog odbora ZNS-a i pitali me želim li ostati kandidat... U tzv. izbornoj kampanji razgovarao sam sa svim klubovima unutar ZNS-a. U privatnoj kalkulaciji sam rekao da ću imati 370 glasova, imao sam 363. Zahvaljujem svim tim ljudima koji su mi pomagali i pokazali da se ljudima može vjerovati. Ostali su čvrstog stava bez obzira na velike pritiske s protivne strane. Oni vraćaju vjeru, ne samo u nogomet, nego u ljude uopće, rekao je Svetina.

U svojem mandatu najavio je ravnomjernije i transparentnije raspolaganje novcem, pogotovo u slučaju klubova u istoj kategoriji. Također, najavio je jačanje futsala i ženskih nogometnih klubova.

- Mi smo birali između dva programa, jedan koji je govorio da će sve biti kako je bilo, ZNS je Mercedes, ne treba ništa mijenjati, a ja sam se zalagao za promjene, poručio je te dodao kako mu na novoj funkciji Zdravko Mamić nije čestitao jer upravo njegov izbor na tu poziciju znači opadanje Mamićeve moći.

Ipak, Dinamo hvali i kaže kako će 'uvijek biti najbolji zagrebački i hrvatski klub'.

Svetina kaže da njegov dolazak na čelo zagrebačkog nogometnog kluba nije samo stepenica prema preuzimanju krovnog saveza HNS-a.

- To se često postavljalo kao teza, da je ovo borba za HNS. Ne, ovo je borba za promjene u ZNS-u. Mislim da će se zaista i drugačije disati unutar ZNS-a. I do sad je bio vrlo kvalitetan i jedan od najbolje organiziranih saveza. Nema potrebe da idem u HNS jer sam ja potpredsjednik HNS-a. Koncentrirao sam se na probleme ZNS-a i mislim da smo na programu, a ne na pritiscima, dobili ove izbore, rekao je Svetina.

Komentirao je i aferu SMS i Dinamovo financiranje uhićenika Franje Varge.

- Mislim da je i Zdravko svjestan da je krivo postupio. Ne znam tko je točno u Dinamu uplatio novac Vargi, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:40