FORENZIČARI NA MUKAMA

MISTERIOZAN LEŠ IZ ZAMRZIVAČA ZBUNJUJE HOLLYWOODSKU POLICIJU Nestala je 2013., nije bilo nikakvih tragova, a onda se dogodio preokret

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.05.2019. u 11:13

Facebook

Heather Anne Lacey

 

Policija Južne Floride ima pred sobom slučaj i težak zadatak koji podsjeća na recentan slučaj nezapamćenog zločina u Međimurju.

Moraju rekonstruirati kako je tijelo žene koja je nestala prije gotovo šest godina završio u vertikalnom zamrzivaču i na koji način je umrla.

Tijelo 30-godišnjakinje koja je 10. lipnja 2013. proglašena nestalom pronađeno je u ožujku u zamrzivaču koji je ležao odbačen na skladištu metalnog otpada.

List The Sun Sentinel javlja kako je vlasnica skladišta nazvala policiju nakon stravičnog otkrića u ožujku. Forenzički istražitelji su kasnije utvrdili da tijelo pripada 30-godišnjoj ženi Heather Anne Lacey.

Njezina obitelj zadnji put ju je vidjela 2013. godine, a zasad nije utvrđeno kako je Heather umrla. Tko zna kada bi njezina sudbina bila otkrivena da nije u veljači ove godine pronađen leš Jonathana Escarzage (36) u raspadnutom stanju, u stanu u Hollywoodu na Floridi.

Upravitelj stambene zgrade angažirao je tvrtku Lilian Arguere da iz stana ukloni sve uređaje, uključujući zamrzivač. Ležali su u skladištu sve dok Argueta nije otvorila zamrzivač mjesec dana kasnije. Za The Sun Sentinel je izjavila da je isprva mislila da je možda riječ o lutki.

 

- Pomislila sam, ma ne može to biti ljudsko tijelo. Ipak, osjetio se neugodan miris, rekla je.

Hollywoodska policija istražuje slučaj. Tvrde da je Escarzaga bio zrakoplovni mehaničar slobodnjak, a forenzičari ne mogu utvrditi na koji način je umro. U njegovu organizmu nije bilo tragova droge niti nedavnih ozljeda.

Novine ističu da upravitelj zgrade nije znao koliko je taj frižider bio u njegovu stanu. Pokojni Escarzaga od 2017. nije zvao majstore radi popravaka kućanskihi aparata. Policija ne navodi kada su Escarzaga i Lacey preminuli niti jesu li se poznavali. Obitelj djevojke nestale 2013. tvrdi da ga ne poznaju.

Također nije poznato koliko dugo je tijelo Heather bilo u zamrzivaču.

Heather Anne Lacey bila je razvedena majka troje djece. Pohađala je koledž i promijenila nekoliko poslova, ali imala je problema s ovisnošću o drogama i bila umiješana u prostituciju.

- Bila je jako pametna djevojka i mogla je postići puno, ali završila je na dnu. Problemi s drogama počeli su nakon teškog carskog reza kada je počela trošiti lijekove protiv bolova, a kasnije i droge, izjavila je njezina majka.

Bila je i u zatvoru zbog krivotvorenja i krađe identiteta.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo