ISTRAGA TRAJE

MISTERIOZNI NESTANAK MLADOG KARLA Stan je napustio na biciklu, nije ponio mobitel, policija intenzivno pregledava snimke nadzornih kamera

Karlo Kurtanjek

Susjed je u srijedu ujutro vidio Karla kako sjeda na svoj bicikl i odlazi u smjeru grada. Od tada mu se gubi svaki trag. Obitelj i prijatelji su potpuno očajni

Ni puna tri dana otkad je posljednji put viđen nema nikakvih novih informacija o zagrebačkom studentu Karlu Kurtanjeku (24).

On je u srijedu u jutarnjim satima najvjerojatnije biciklom pošao s Vrbana na fakultet na Borongaju, i otad mu se izgubio svaki trag. Karlova sestra obratila se redakciji Jutarnjeg lista, poslala nam bratovu fotografiju i dodala da je visok oko 183 cm, ima plave oči, plavu kosu te je atletski građen.

Zvali policiju

Kaže kako je o svemu obaviještena policija, a svi oni koji imaju neke informacije o ovom 24-godišnjaku mogu se javiti u obližnju policijsku postaju ili na sljedeće telefonske brojeve: 091/7325-504; 095/9089-969; 091/8950-157.

U međuvremenu se potraga za Karlom proširila i društvenim mrežama, njegovi prijatelji i obitelj i na taj način pokušavaju prikupiti informacije o tome gdje bi on mogao biti.

Kako nam je jučer ispričala njegova sestra, Karlo je u utorak navečer došao kući, u stan u Palinovečkoj ulici gdje živi zajedno sa sestrom i roditeljima.

Budući da se roditelji ranije ustaju, oni su otišli iz stana, a pretpostavlja se da je Karlo izišao malo poslije 8.00 sati, jer je u 9 sati na sveučilištu Libertas na Kennedyjevu trgu na Borongaju, gdje studira Međunarodne odnose, imao zakazan kolokvij.

Susjed ga je vidio na biciklu u 8.15 sati kako vozi s kapuljačom navučenom preko glave. Taj je susjed posljednja osoba koja ga je vidjela, prema informacijama koje smo uspjeli prikupiti.

Da se susjed nije zabunio, obitelj je utvrdila kad je vidjela da u garaži nema bicikla, te je izvjesno da je Karlo biciklom krenuo na kolokvij kako bi stigao na vrijeme.

Međutim, novost je, koja uvelike otežava potragu, da je Karlo tog jutra stan napustio bez mobitela, s kojim je već neko vrijeme imao problema zbog baterije.

Digitalna potraga

Naime, lociranje mobitela jedan je od najvažnijih načina potrage za nestalim osobama. Premda nije poznato kojom se rutom kretao prema fakultetu, jasno je da se svagdje morao kretati kroz naseljeno područje, na kojemu svakako mora biti nadzornih kamera, te će njihove snimke biti najvažniji putokaz u potrazi.

Što je policija pronašla na snimkama, za sada nije poznato. Inače, i obitelj i prijatelji s kojima smo jučer razgovarali o nestalom mladiću govore samo u superlativima te ga opisuju kao vrlo ozbiljnog i savjesnog.

Uz studij, radio je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog preko studentskog ugovora.

Osim toga, amaterski se bavio stolnim tenisom te je s prijateljima igrao amatersku stolnotenisku ligu u SOKAZ-u, udruzi amaterskih stolnotenisača grada Zagreba, na Velesajmu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo