KAOS U RAJEVOM SELU

MJEŠTANI NAPALI JAKOVINU 'Ne znaš voditi niti apoteku, a kamoli ministarstvo'

Govorili su mu da su nezadovoljni što ne mogu ući u svoje rodno selo, a on može
 Danijel Soldo / CROPIX

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina obišao je danas Rajevo Selo, a po odlasku iz njega na punktu kod Posavskih Podgajaca susreo se sa ljutitim i bijesnim mještanima Rajevog Sela, koji su na njegov račun sasuli bujicu teških riječi. Nezadovoljni su i ljuti zbog toga što ih je policija jučer prisilno potjerala iz Rajevog Sela, a zbog odluke da se u njemu može biti samo pod kontroliranim uvjetima. Riječ je o mještanima koji niti jednoga dana od prošle subote kada je nasip probijen nisu napuštali svoje selo.

- Ne znaš voditi niti apoteku, a kamoli ministarsrvo, jesi li mi nahranio konje - vikali su mještani Jakovini u trenutku kada je izašao iz automobila kako bi ga dežurna služba dezinficirala, što je obavezna učiniti sa svima koji izlaze iz poplavljenih mjesta.

STRAH OD EPIDEMIJE Ograničen ulazak u poplavljena mjesta, svi koji izlaze moraju se dezinficirati

Govorili su mu da su nezadovoljni što ne mogu ući u svoje rodno selo, a on može. Tražili su da ih se cijepi ako treba samo da uđu unutra pomoći veterinarima i drugim službama u spašavanju preživjelih životinja kao i izvlačenju uginulih.

I dežurni veterinar u Rajevom Selu se požalio da mu sada nedostaje radne snage za te poslove.

Inače, zbog opadanja nivoa vode , na nekim mjestima čamci kojima se ide do nasipa koji se sada izgrađuje, počeli su zapadati u mulj, pa je u subotu prijepodne počeo dovoz kamenja teretnim kamionima kako bi se izgradio pristupni put do nasipa. Do prijepodneva je tako u Rajevo Selo dovezeno 20-ak teretnih kamiona kamenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:06