ČLAN HDSSB-a PRIJETIO SMRĆU

Mještani priznaju: Cijelo selo živi u strahu od Glavaševa vijećnika

U pretresu kuće vijećnika Skupštine Osječko-baranjske županije pronađena je puška. Franjić nije htio otkriti motiv prijetnji, a u Ladimirevcima se priča da je razlog ljubomora
Sarajevo, 150508.Izvanraspravno vijece Suda u Sarajevu prihvatilo je zalbu odvjetnika te je donijelo odluku o pustanju iz pritvora Branimira Glavasa, hrvatskog zastupnika nepravomocno osudjenog za ratni zlocin.Foto: V.M.Tauber / CROPIX
 V.M.Tauber / CROPIX

OSIJEK/LADIMIREVCI - Željko Franjić, vijećnik u skupštini Osječko-baranjske županije iz redova Glavaševa HDSSB-a, prijetio je smrću svom sumještaninu Danijelu Eriću iz Ladimirevaca.

Posebno izvješće

Slučaj je 15. listopada prijavljen valpovačkoj policiji, koja je nakon obavijesnog razgovora s Franjićem podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu. No, od tada se čini sve da priča ne dospije u javnost i da se protiv Franjića ne podigne optužnica. Policija je posao obavila korektno - odmah nakon prijave pretresla je kuću vijećnika Franjića i tom prilikom pronašla pušku. Glasnogovornica osječke policijske uprave Edita Roterbauer potvrdila je, ne navodeći imena, da je 43-godišnjak iz Ladimirevaca prijetio smrću 36-godišnjem suseljanu, te da je o tome, Odvjetništvu poslano posebno izvješće.

Jako političko zaleđe

- Cijelo selo živi u strahu, jer čini se da Franjiću nitko ništa ne može s obzirom na to da ima jako političko zaleđe. Ako prijetnje Eriću ostanu nekažnjene, sutra će prijetiti nekom drugom. - rekao nam je mještanin Ladimirevaca.

- Franjića sam prijavio policiji jer je prijetnje više puta ponovio. Poslije mi se, nakon što ga je policija ispitala, ispričavao - kaže Danijel Erić, ne želeći govoriti o mogućim motivima prijetnji. U Ladimirevcima se, međutim, kao motiv spominje Franjićeva ljubomora. Franjić je odbio odgovoriti zbog čega je prijetio Eriću. Upitan hoće li zbog toga podnijeti ostavku na mjesto vijećnika otresito je odgovorio: - To nije istina. Nemam s vama što razgovarati. Doviđenja! Potom je nazvao i zaprijetio tužbom protiv novinara zbog širenja neistina.

Nasilni ispadi članova HDSSB-a



Vijećnik Željko Franjić nije jedini županijski vijećnik iz redova Glavaševa HDSSB-a koji je upućivao prijetnje smrću.

Davor Boras, Franjićev stranački kolega, osuđen je 2007. godine također zbog prijetnji smrću na šest mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine.

Saborski zastupnik Glavaševa HDSSB-a, Ivan Drmić, također se ponašao nasilnički kada je fizički nasrnuo na osječkog novinara Gorana Flaudera, razbivši mu tom prilikom fotoaparat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:09