OPASNI PAS

MJEŠTANI ZAGREBAČKOG KSAVERA NE PRESTAJU PREPRIČAVATI POHOD NASRTLJIVOG OTTA 'Čekali smo Hitnu, a on se najednom opet stvorio!'

 
 FACEBOOK

Pas Otto, pasmine cane corso, koji je još lani trebao biti eutanaziran, a u utorak na zagrebačkom Ksaveru ugrizao četiri osobe, u desetodnevnoj je karanteni u skloništu Dumovec.

Nakon toga veterinarska će inspekcija izdati novo rješenje o njegovoj sudbini. Upućeni u problematiku kažu da mu je život, s obzirom na ponašanje, bio izuzetno stresan te da ga je neko kontinuirano ponašanje vlasnika definitivno “isprovociralo na obranu”.

- U kavezu iza rešetki Otto se ne ponaša kao zvijer koja napada. Smiren je. Ima strah i respekt od nepoznatog. Inicijalno je napravljen opći pregled. Bio je vrlo uznemiren kad je stigao. Za njega je bio stres i ulazak u samo vozilo - rekao je za Jutarnji Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta koji također iščekuje daljnje korake veterinarske inspekcije.

A mještani Ksavera ne prestaju prepričavati Ottov pohod u kojem, pravim čudom, nisu stradala djeca. Isplivale su i nove pojedinosti drame dok je pas iz čista mira grizao prolaznike pa bježao za vlasnicom, a u jednom trenutku potrčao i za policajcima, od kojih je jedan u njega repetirao pištolj.

“Zatočeništvo” iza staklenih vrata u predvorju Hamaga, gdje su se od Otta sklonili napadnuti prolaznici, opisala je jedna od žrtava Renata V. (46).

- Izišla sam i pitala se čiji je. U ruci sam imala keks na koji nije reagirao. Okrenula sam se i krenula u salon. No, on me uhvatio s leđa i ugrizao. Pogledala sam opet van, otvorila vrata, a ispred su već bili ljudi, ozlijeđeni.

Jedan čovjek je imao poderanu nogavicu i krvavu nogu. Dok smo skupljali dojmove i čekali Hitnu, najednom se opet stvorio pas pa smo se svi sakrili iza stakla obližnje tvrtke i provirivali. Za njim je ubrzo stigla i vlasnica koja je vikala: ‘Nemojte mi raditi stres!’, a pas je trčkarao oko nje. Ona je odjurila po stepenicama prema Kaskadama, pas ju je slijedio, a dvojica policajaca su otrčala za njima. Ubrzo su niz stepenice nazad trčali policajci, a za njima, opet, pas. Sve je bilo kao u filmu - prisjetila se za Jutarnji Renata V.

Vlasnika psa Ivana Sporiša (62), inače vlasnika propale tvrtke Epimen koja je na hrvatsko tržište lansirala kapsule za potenciju, te njegovu partnericu Tamaru Tomazzini (45), koja će kazneno odgovarati jer joj je pas pobjegao i ugrizao četiri osobe, stanovnici Ksavera ne poznaju. No, ostali su zaprepašteni time da je na Tuškancu Otto već napadao. Iz PU zagrebačke, pak, kažu da u “službenim evidencijama nemaju zabilježenih prethodnih slučajeva napada ovog psa te da su svi postupci i odgovornost vlasnika psa u nadležnosti veterinarske inspekcije”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:14