UZNEMIRUJUĆE SCENE

MLADA ČEHINJA SE SLOMILA PRED KAMERAMA U Pakistanu je osudili na 8 godina zbog droge u koferu: 'Dali su mi tri kipića, mislila sam da su pokloni'

 
 Facebook/Youtube Screenshot

Češka manekenka Tereza Hluskova (22) slomila se pred kamerama nakon što je u Pakistanu osuđena na osam godina zatvora zbog pokušaja krijumčarenja 8,5 kilograma heroina vrijednog 1,15 milijuna eura.

U suzama je odgovarala na pitanja novinara u Lahoreu, gdje je donesena presuda.

Čehinja je uhićena u siječnju 2018. godine u zračnoj luci Lahore. Uhvatili su je prije ukrcaja u zrakoplov za Irsku, a trebala je presjesti u Dubaiju.

Hluskova je prilikom uhićenja ali i kasnije, istražiteljima tvrdila da je došla u Pakistan raditi kao manekenka, ali joj je netko podmetnuo narkotike u kofer. Njezin odvjetnik Sardar Asghar Dogar rekao je da će se žaliti na odluku. Kažnjena je također sa 700 eura kazne.

Tereza Hluskova zaustavljena je u zračnoj luci sa drogom vrhunske kvalitete skrivene u kipićima u njezinom koferu. Priča je dobila snažan medijski odjek jer se Tereza Hluskova nasmiješena fotografirala s pakistanskim istražiteljima kada je uhićena.

Uhićena su i dva muškarca vezano za krijumčarenje droge, a njihove je kontakte policija pronašla u njezinom mobitelu. Objavljen je i video pakistanskih carinika kako kopaju po njezinu koferu i otkrivaju drogu dok ih ona gleda.

- Dali su mi tri kipića ili tako nešto. Rekli su da su to pokloni, nisam znala da se unutra nešto krije, rekla je tada.

U studenome prošle godine, Nikolai Simeonov Ivanov je dobio trogodišnju zatvorsku kaznu nakon jer je prijetio terorističkim napadima u Pakistanu, ukoliko češka manekenka ne bude puštena na slobodu.

Bugarski je državljanin, naime, slao prijeteće mailove i poruke jednome portalu u Paksitanu, no kasnije je priznao da nije znao da bi mogao imati posljedice zbog toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:01