I ONI SU TROŠILI NOVAC DRŽAVNIH PODUZEĆA?

Mladež HDZ-a pod istragom! Podijelili si 500.000 kuna za statiranje na skupovima!

Šezdesetak članova je početkom 2008. dobilo od 5 do 10 tisuća kuna za 'volontiranje' u kampanji

ZAGREB - USKOK istražuje Mladež HDZ-a, doznajemo u vrhu HDZ-a. Prema neslužbenim informacijama, šezdesetak članova podmlatka vladajuće stranke početkom 2008. godine, najkasnije do početka ožujka, neposredno nakon parlamentarnih izbora dobilo je na ruke od 5000 do 10.000 kuna za “volontiranje” u kampanji.

Upisani i ispisani

Na taj je način, procjenjuje se, podijeljeno oko pola milijuna kuna koje nikada nisu bile na službenom stranačkom računu, pa se pretpostavlja da je novac izvučen iz nekog državnog poduzeća. Po novac su, doznajemo od izvora u HDZ-u, dolazili u Banske dvore.

Službeni popis “volontera” na stranačkom platnom popisu za kampanju 2007. godine ne postoji, ali imena onih kojima je na taj način isplaćen novac, baš kao i u slučaju Fimi-Medije, otkriva knjiga ulazaka i izlazaka u zgradi Vlade.

Naime, svi članovi Mladeži upisani su u tu knjigu, i nedugo zatim i ispisani: u Banskim dvorima nisu se dugo zadržavali.

Od početka 2007. godine na čelu Mladeži HDZ-a bio je Mislav Banek, mladić iz elitnog zagrebačkog Podsljemena.

Na čelo Mladeži došao je kao osobni izbor Ive Sanadera, pa nije čudno da mu se, nakon Sanaderova puča 2010. godine, politička karijera u HDZ-u naglo ugasila.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:59