PLENKOVIĆEV SAVJETNIK

Mladež HDZ-a predložila Karla Resslera kao kandidata na HDZ-ovoj listi za EU izbore

 
Karlo Ressler
 Marko Todorov / CROPIX

Mladež Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) predložiti je Karla Resslera, potpredsjednika Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) i koordinatora izrade programa HDZ-a za europske izbore, kao svog kandidata za HDZ-ovu listu za izbore za Europski parlament, priopćeno je u nedjelju iz HDZ-a.

Nacionalni odbor Mladeži HDZ-a u subotu je raspravljao o unaprjeđenju položaja mladih u Hrvatskoj i pripremama za predstojeće izbore za Europski parlament, a najavio je i da će uskoro predstaviti 'europski program Mladeži'.

"Uzevši u obzir izazove s kojima se naša generacija suočava diljem Europe i specifičnosti mladih birača, Mladež je odlučila predložiti svog kandidata za listu HDZ-a za izbore za Europski parlament. Prijedlog Mladeži prema Nacionalnom vijeću HDZ-a koje u konačnici odlučuje o listi HDZ-a, je Karlo Ressler, potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke i koordinator izrade programa HDZ-a za europske izbore", navodi se u priopćenju.

Predsjednik Mladeži HDZ-a, Ivan Vidiš rekao je da Mladež, kao najveća zajednica HDZ-a koja ima više od 40.000 članova, može dati velik doprinos izbornim rezultatima HDZ-a i kvaliteti liste. Ocijenio je da je Ressler odličan kandidat, zbog svog profesionalnog iskustva i odličnog poznavanja problema s kojima se mladi suočavaju u Hrvatskoj i EU.

Ressler je procijenio da se ova generacija mladih u Hrvatskoj suočava s izazovima značajno različitim od onih s kojima su se suočavali njihovi roditelji.

"U kampanji se zato mora razgovarati i o europskoj dimenziji pitanja koja su danas ključna za mlade – obrazovanju, kvalitetnom i sigurnom radnom mjestu, kao i o olakšavanju zasnivanja obitelji u Hrvatskoj koje su ključne za budućnost našega društva", rekao je.

Karlo Ressler (29) je potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke i savjetnik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Rođen je u Zagrebu gdje je završio pravni studij, a u Njemačkoj završava doktorat na temu trgovanja ljudima. Prošle je godine vodio Radnu skupinu za izradu novog modernog Statuta HDZ-a, a trenutno koordinira izradu programa HDZ-a za EU izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:20