PRVA POSTAJA NA PUTU ZA HERCEG NOVI

MNOŠTVO ZADRANA S ODUŠEVLJENJEM DOČEKALO OMILJENOG SVECA Stigao je sarkofag s relikvijama Leopolda Mandića: 'On je veliki duhovni sin našeg naroda'

 
 Jure Mišković / CROPIX

Mnoštvo vjernika velikim je pljeskom ispred crkve Gospe od zdravlja, pozdravilo dolazak sarkofaga s relikvijama sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zadar, piše Zadarski.hr.

Malo iza 14 sati, pripadnici organizacije Croce Verde iz Padove, zajedno sa talijanskim i hrvatskim kapucinima, dopratili su stakleni lijes s tijelom jednog od naših najomiljenijih svetaca kojemu je Zadar, na ovome drugom po redu putovanju po Hrvatskoj, prva postaja na putu prema rodnom Herceg Novom.

- Sveti Leopold je bio apostol ispovijedaonice i kršćanskog jedinstva, duhovnik i tješitelj ljudskih srdaca. Velik duhom i srcem, u malom slabašnom i krhkom tijelu. Maleni i neznatni redovnik kojega je Bog uzvisio i stavio ga kao uzor svetosti. Zato s ponosom u srcu dočekujemo ovog sveca, ovo je milosni i radosni susret s velikim duhovnim sinom našega hrvatskog naroda i našim zadarskim sugrađaninom. Sv. Leopold ponovno se vraća u svoj Zadar, u svoju crkvu - kazao je na dočeku ispred crkve generalni vikar Zadarske Nadbiskupije mons. Josip Lenkić, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:26