DRUGA STRANA PRIČE

MOJA ISTINA O SLUČAJU 'ZNATE LI VI TKO SAM JA?' Saborski zastupnik Ivan Kirin: 'Ostao sam zatečen, a siguran sam da je znala tko sam...'

 Damjan Tadić / EPH

RIJEKA - Saborski zastupnik Ivan Kirin, koji se našao na meti kritika zbog navodnog korištenja vlastite pozicije u parlamentu kako bi se progurao preko reda na riječkom Županijskom sudu, iznio je svoju stranu cijele priče.

On je, inače, poznati riječki kirurg koji je u Sabor ušao zahvaljujući preferencijalnim glasovima, s obzirom da je bio na sedmom mjestu na listi Domoljubne koalicije za 8. izbornu jedinicu. Iz te su jedinice, uzgred rečeno, u Sabor plasirana samo tri člana Domoljubne koalicije, od čega su dva iz HDZ-a.

Doktor Kirin kaže da je cijela situacija krivo protumačena, a za prozivanje za crnu košulju kaže da je smiješno i zlonamjerno.

- Bio je to takav splet okolnosti kojeg je gospođa protumačila neispravno, da ne kažem zločesto. Imao sam pauzu od 15 minuta i morao sam se vratiti na posao u bolnicu, svojim pacijentima. Kada sam vidio da je gužva otišao sam pitati da li mogu doći kasnije, a jedna me je gospođa povela da odmah obavim to što sam trebao obaviti. Rekla mi je „doktore, ne morate dolaziti poslije, sada ćemo to riješiti“. Trebalo je samo kopirati jedan papir i riješiti nešto oko pečata, što je trajalo možda dvije - tri minute. Svi koji me poznaju dobro znaju koliko sam predan svojem poslu, za pacijente jurim i u pola noći i kada sam s puta, nikada nikoga nisam odbio. Ovo „znate tko sam ja“ sam rekao nakon što me gospođa pitala „a tko ste to vi?“. Ostao sam zatečen, a siguran sam da je znala tko sam, zato sam i odgovorio tako, ne da bih bio bahat ili nešto slično. A što se crne košulje tiče, pa kakve to ima veze? Još je nekolikom ljudi bilo u crnoj košulji, pa i gospođa koja radi na sudu je imala crnu košulju. Moji pacijenti dobro znaju da ne pravim razliku među rasama ni nacionalnostima, svima sam jednako na raspolaganju i za svih jednako požrtvovan. Sve skupa je ispalo smiješno, a kako su drugi to protumačili možete vidjeti po komentarima na njezinom portalu - rekao nam je Ivan Kirin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:52