DRAMA U OSIJEKU

MOLIM TE, OTVORI, PUSTI ME U STAN Baka s balkona preklinjala neumoljivog unuka (1), ali on joj nije htio otvoriti vrata, nije popustio ni vatrogascima

 
Arhivska fotografija
 Vlado Kos / CROPIX

Osječki vatrogasci još su jednom priskočili u pomoć djetetu “zarobljenom” u stanu, ali i baki koja je ostala na balkonu. Nezgoda se dogodila u Šamačkoj ulici u Osijeku, a vatrogasci kažu da je baka dječaka, rođenog prošle godine, dozivala u pomoć i prije njihova dolaska, javlja Glas Slavonije.

- Došavši na mjesto intervencije, utvrdili smo da je baka čuvala unuka i u jednom trenutku izišla na balkon uz sobu gdje je bilo dijete. U tom trenutku dječak je zatvorio balkonska vrata i žena više nije mogla ući. Došli smo do žene preko balkona susjednog stana, no nismo mogli ništa učiniti jer je dječak uporno stajao uz staklo balkonskih vrata.

Pokušavali smo ga nagovoriti da se makne, no nije razumio. Nije puno plakao. Pozvali smo u pomoć ključara, a dok smo ga čekali, mališan se odjednom maknuo od vrata, oko metar, legao i zaspao na podu. Tada smo polako sjekiricama podignuli vrata, pazeći da slučajno ne bi došlo do pucanja stakla, i otvorili ih.

Jednostavno nismo mogli ništa raditi dok se dječak nije maknuo - doznaje Glas Slavonije od Zlatka Turinskog, voditelja odjela Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

Poziv u pomoć vatrogasci su dobili u 13:10, a u intervenciji su sudjelovala četiri profesionalna vatrogasca, koja su na teren izišla s jednim vozilom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:58