ZVONIMIR TROSKOT

MOST KAO NOVO POJAČANJE PREDSTAVIO BIVŠEG GLAVNOG OPERATIVCA INICIJATIVE 'NAROD ODLUČUJE' Doznajemo tko bi još uz njega mogao biti na njihovim listama

 
Zvonimir Troskot
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Most je u utorak predstavio novo pojačanje, Zvonimira Troskota, bivšega glavnog operativca i jednog od osnivača inicijative Narod odlučuje koja je prikupljala potpise za referendum o novom izbornom zakonodavstvu.

Troskot se poslije koordiniranja inicijative povukao iz javnosti, nakon što je dao ostavku na članstvo u udruzi navodno zbog neslaganja sa Željkom Markić, čelnicom inicijative U ime obitelji. Sada će se naći na listi Mosta u jednoj od četiri zagrebačke izborne jedinice, moguće i kao nositelj, ako ga potvrdi Glavni odbor stranke.

Most ga je u utorak predstavio kao “stručnjaka s velikim međunarodnim iskustvom, bivšeg nogometnog reprezentativca i aktivista”. Most će, nakon Troskota, ovih dana predstaviti i dva nova ženska lica koja će se naći na njihovim listama.

Moguće je da će se stranci priključiti i odvjetnik Krešimir Planinić iz U ime obitelji, koji se već natjecao na izborima u sklopu stranke udruge “U ime obitelji” Projekt domovina, a pregovara se, doznajemo, i s bivšim predsjednikom Hrvatske liječničke komore Trpimirom Golužom.

- Dragi moj hrvatski narode, vidim našu zemlju tako malu, a tako bogatu kulturnom baštinom i tradicijom. Vidim zemlju u kojoj se ostvaruju akademski, sportski i umjetnički talenti. Vidim ostvaren potencijal u visokim tehnologijama, inovacijama, proizvodnji, poljoprivredi i šumarstvu naše Hrvatske.

Vidim infrastrukturu koja nas spaja i koja nas povezuje. Vidim zajedništvo u naizgled nespojivom, u suradnji u izvrsnosti. Vidim radost stvaranja u rukama naše generacije. I zato baš pristupam Mostu kako bih svojim talentima doprinio izgradnji vizije ovakve Hrvatske koju ćemo onda prenijeti našim budućim generacijama.

Naša misija počinje danas i ovdje, u Hrvatskoj koja se budi. I zato, 5. srpnja 2020. ne ostanimo doma. Izađimo na izbore! - poručio je Troskot u video poruci objavljenoj na Mostovim profilima na društvenim mrežama.

Zvonimir Troskot je ekonomist koji je diplomirao 2009. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Trenutačno je zaposlen kao financijski menadžer. Tečno govori engleski i španjolski koji je usavršavao tijekom studija na Sveučilištu u Belgranu u Argentini, navode u Mostu.

Sedam zagrebačkih vijećnika Mosta izlazi iz te stranke

Sedam vijećnika Mosta zagrebačkih gradskih četvrti izvijestilo je u utorak da se zbog zanemarivanja središnjih tijela više ne identificira s tom strankom te iz nje izlaze i nastavljaju svoj rad kao nezavisni vijećnici.

"Previše se skupilo nezadovoljstva u nama, primarno unutarnjim funkcioniranjem i ustrojstvom Mosta NL", stoji u priopćenju sedmorice Mostovih vijećnika.

Radi se o vijećnicima Vladi Mariću (Maksimir), Ratku Bedekoviću (Novi Zagreb- istok), Vladimiru Mariću (Sesvete), Peri Ivančiću (Bukovac), Sandri Bartulović (Maksimirska Naselja), Damiru Grgiću (Sesvetska Sela) te Ivanu Totiću (Trnava).

Poručuju da iz MOST-a nisu izbačeni, već su svojevoljno raskinuli članstvo i povezanost zbog nezadovoljstva njegovim funkcioniranjem. "Svjesno izlazimo iz MOST-a jer smo marginalizirani u Zagrebu kao neformalna organizacija i osobe od onih u vrhu stranke kojima smo dali svoje povjerenje", navode vijećnici.

Navode da nikada nisu kalkulirali ni računali da bi mogli postati nečiji žetončići jer je to politika koja je rezervirana za HDZ, SDP i slične protiv kojih su se, ističu, borili.

Kažu da su se zasitili stranačke netransparentnosti i nemogućnosti sudjelovanja članstva u donošenju važnih i strateških odluka. Osobito se to odnosi na Grad Zagreb gdje se, dodaju, sve ovo vrijeme izbjegavala ustrojiti Gradska koordinacija MOST-a.

"Unutarstranački izbori stranke su posebna priča i u nedogled se odgađaju. Demokracija u Mostu je umrla", ustvrdili su.

"Suvišno je bilo što reći kako se pregovori o izlasku za nadolazeće parlamentarne izbore sa potencijalnim partnerom započnu tako kasno, odvijaju toliko dugo da bi se na koncu neuspješno prekinuli i završili, što je krajnje neprihvatljivo", navode.

Neshvatljivo je, nastavlljaju, i da su sve odluke u vezi s tim procesom donosile dvije ili tri osobe, bez ikakvih konzultacija s Glavnim Odborom, što je u suprotnosti sa Statutom stranke.

Svojoj bivšoj stranci i njegovim novim "kapitalcima" zaželjeli su puno uspjeha na predstojećim izborima. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:10