PREVENCIJA KORONAVIRUSA

'MOŽDA ĆE SE OVO NEKOME UČINITI NEOBIČNO, ALI...' Hrvatski krizni stožer izdao specijalne upute: Ovako se pravilno peru ruke, treba vam 30 sekundi

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.03.2020. u 18:35

Rupa, 260220.
Granicni prijelaz izmedju Hrvatske i Slovenije, Rupa.
Trijazni kontejneri koji su jucer postavljeni, danas su opremljeni i sanitarni inspektori su zapoceli sa radom.
Na fotografiji: sanitarni inspektor.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanješić / CROPIX / Crveni križ

 

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Hrvatski crveni križ je predstavio letak koji govori kako pravilno prati ruke, a napravljen je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ) i po preporuci Svjetske zdravstvene organizacije.

- U ime Hrvatskog crvenog križa predstavit ću jednostavan letak o pranju ruku. Možda će se nekim građanima to činiti neobično, no pranje ruku je prva i osnovna preventivna mjera u svrhu sprječavanja širenja bolesti.

To je prva i osnovna mjera u sprečavanju širenja zaraznih bolesti, a pogotovo sada tijekom suzbijanja koronavirusa u našoj zemlji. Pranje ruku mora biti redovito, često i mora se raditi ispravno. Ovaj letak je napravljen u suradnji s HZJZ-om, ali i preporukama WHO-a.

Slike na letku prikazuju postupak pranja ruku u trajanju od 30 sekundi i detaljno objašnjavaju kako pravilno oprati ruke. Letak je napravljen s ciljem zaštite svih građana od zaraznih bolesti i dostupan je na mrežnim stranicama Stožera za civilnu zaštitu. U slobodnom je printu i raspodjeli svima onima kojima je potreban - rekla je predstavnica Crvenog križa na press konferenciji.

 

Izdvajamo