ELITNO IMANJE

MRAMOR, ZLATO, SKUPO DRVO I UMJETNINE Britanski dizajner objavio fotografije unutrašnjosti hrvatskog dvorca: Riječ je o rezidenciji Ivana Todorića?

 
Rezidencija Ivana Todorića u sklopu kompleksa Kulmerovih dvora nalazi se iza glavnog objekta
 Davor Pongračić / CROPIX

Na stranici dizajnera interijera Stephena Ryana objavljene su fotografije luksuzne unutrašnjosti dvorca u Hrvatskoj. Riječ je najvjerojatnije o zgradi u sklopu kompleksa Kulmerovih dvora u vlasništvu Ivana Todorića, mlađeg sina donedavnog čelnika posrnulog koncerna Agrokor.

Iako Kulmerove dvore većina javnosti zna po glavnom objektu, Ivanova zgrada nalazi se iza glavnog objekta.

Obitelj Todorić luksuz u kojem je živjela uglavnom je uspješno skrivala od javnosti, no fotografije koje je Ryan objavio u velikoj galeriji na svojoj web stranici pokazuju da se radi o rijetko viđenoj raskoši, a mnogi bi rekli i kiču.

Ryan radi s klijentima po narudžbi i dosad je dizajnirao privatne rezidencije u Velikoj Britaniji, SAD-u, Francuskoj, na Malti, Sri Lanki, u Grčkoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Omanu, Rusiji i Singapuru. Bavi se i uređenjem interijera luksuznih brodova, hotela, izložbenih prostora i slično, a velik dio njegovih radova završio je na naslovnicama poznatih svjetskih časopisa o uređenju dok je dio i nagrađen.

Kulmerovi se dvori smatraju simbolom bogatstva i moći obitelji Todorić, a ondje su uselili 2006. godine. Premda je riječ o zaštićenom spomeniku kulture, na grandioznom su zdanju obavljene neke građevinske preinake poput gradnje podzemne garaže iz koje se liftom može doći u samu kuću.

Imanjem u Šestinama nakon ulaska dominiraju raskošne stepenice koje vode na gornje katove, a u podrumskim se prostorijama nalazi bazen. Na fotografijama objavljenim na stranicama dizajnera dominira zlato, mramor, skupo drvo i umjetnine.

Fotografije dvorca objavljene su u kategoriji ‘Kuće za odmor’. Galerija obuhvaća gotovo sve kutove unutrašnjosti objekta. Započinje impresivnim drvenim stubištem, a krasi ga dekoracija koja visi sa stropa. Na hodnicima dominiraju predimenzionirana umjetnička djela. Prostor dnevnog boravka krasi veliki dizajnerski stol s ugrađenim svjetlima i nišama za piće. Sobne su lampe ukrašene kristalima i vidljivo je da se doista mislilo na svaki detalj. U oči upada i neobičan dizajn kuhinje sa šankom u obliku slova 'u' kao i luksuzni detalji kojima je ukrašena. Iz etaže u etažu jasno je da se pomno mislilo i na osvjetljenje koje je prilagođeno svakoj prostoriji i posebno su impresivni luksuzni lusteri. Jedinstveno je uređena kupaonica i zaseban WC koji ima školjku s daskom dezena zmijske kože, te zlatni ili pozlaćeni umivaonik.

Sve fotografije luksuzne unutrašnjosti pogledajte na ovom linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:53