NAPISAO PA OBRISAO

MREŽAMA SE ŠIRI UŽASAN KOMENTAR SVEĆENIKA On tvrdi da mu je profil hakiran, spominje viruse i lozinke: 'Čim sam objavila screenshot, maknuo ga je!'

 Profimedia, Alamy

Hakiranje privatnih profila gotovo anonimnih osoba na društvenim mrežama sve je češće, a zanimljivo je da hakeri najčešće napadaju onda kad osoba objavi nešto što se pokaže promašajem, bilo zbog uvredljivog karaktera objave, govora mržnje ili nečeg trećeg.

Tako je nedavno hakiran profil jednom svećeniku ih Bosne i Hercegovine, i to neposredno nakon što je s njegovog profila napisan komentar u kojem se tvrdi da je žena sukrivac za nasilje ako ‘nekontrolirano pruži jezičinu’. S obzirom da komentar nije prošao nezamijećeno i da se screenshot proširio društvenim mrežama, cijela je stvar dospjela i do medija.

Kako piše Dnevnik.hr, društvenim se mrežama proširio komentar napisan s profila jednog svećenika u BiH ispod objave u kojoj se osuđuje svaki napad na ženu.

- Dan kada si podigao ruku na ženu je dan kada si zvanično prestao da budeš muškarac - objavila je korisnica na Facebooku. Sporan komentar napisan s profila svećenika, glasio je:

- Nerijetko je i ona sama tomu sukrivac kad nekontrolirano pruži jezičinu.

Premda to ni izbliza nije jedini takav komentar na društvenim mrežama, činjenica da dolazi s profila svećenika zgrozila je mnoge pa su ga korisnici počeli prozivati zbog neboluze koju je napisao. Komentar je brzo obrisan, ali ne prije nego što je jedna korisnica uspjela uzeti screenshot koji se onda proširio po grupama.

- Komentar je maknut kad sam napisala da screenshot ide po cijelom 'fejsu' i da se nadam kako će neko muško pomisliti da i on ima dugačak jezik - rekla je autorica screenshota za Dnevnik.hr. Njihovi su novinari poslali upit o spornom komentaru i samom svećeniku, a nakon nekoliko dana stigao im je i odgovor:

- Poštovani! Nije mi poznato o tome, samo znam da sam nedavno bio hakiran pa sam računalo čistio od virusa i mijenjao lozinke. Hvala za razumijevanje. Srdačan pozdrav - kratko je odgovorio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:22