KONVENCIJA GRADSKOG OGRANKA STRANKE

MRŠIĆEVA BAZA KONTRA MILANOVIĆA Koprivnički SDP danas izglasao potporu Zlatku Komadini

Mršićevu ekipu u Koprivnici predvode gradonačelnica Vesna Želježnjak, njezin zamjenik Mišel Jakšić i predsjednik gradskog SDP-a Zoran Gošek
 Tihana Hleb

Kandidat za predsjednika SDP-a Zlatko Komadina dobio je prvu važnu bitku za naklonost kolega iz Koprivničko-križevačke županije.

Na subotnjoj konvenciji gradskog SDP-a u Koprivnici Komadinina struja dobila je svih 16 delegata koliko će ih Koprivnica imati na nacionalnoj konvenciji sljedećeg mjeseca, na kojoj će se birati potpredsjednici te članovi predsjedništva i glavnog odbora stranke. Riječ je o stranačkoj organizaciji koju kontrolira Zvonimir Mršić, predsjednik uprave Podravke i bivši gradonačelnik.

Mršićeva ekipa koju predvode gradonačelnica Vesna Želježnjak, njezin zamjenik Mišel Jakšić i predsjednik gradskog SDP-a Zoran Gošek dobila je danas i potporu većine za hitno sazivanje županijskog odbora stranke na kojem će se raspravljati o sudbini čelnika županijskog SDP-a Milivoja Androlića, koji podupire Zorana Milanovića.

Gradska konvencija u Koprivnici održana je nakon što je prošlog tjedna oko 1500 članova SDP-a u županiji na kućne adrese dobilo pismo kojim se poziva na Androlićevu smjenu. Kao razlog pokretanja inicijative naveli su Androlićevu 'nekativnost, pasivni odnos prema županu i županijskoj vlasti te nejasnu stranačku politiku'.

U pismu se naglašava kako je više od tri četvrtine članova županijskog odbora tražilo da se županijski unutarstranački izbori raspišu za 2. travnja, kada se održavaju i oni na kojim će se birati nacionalni predsjednik stranke. No, Androlić je ignorirao njihove zahtjeve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:56