REAKCIJA

MUP SE OGLASIO O SLUČAJU U KOJEMU SE OPTUŽUJE MILIJANA BRKIĆA 'Sve interesantno o kompromitaciji posebnih dokaznih radnji odavno smo poslali DORH-u'

 
Sara Sikirić, Milijan Brkić i Nebojša Perunović
 CROPIX

Reagirajući na tvrdnje tjednika Nacional da je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić 2011. osumnjičenicima za elitnu prostituciju odao da su pod policijskom prismotrom, MUP je izvijestio da je još u lipnju te godine o svim informacijama koje su imali o kompromitaciji "posebnih dokaznih radnji" izvijestili Državno odvjetništvo.

"U odnosu na članak objavljen u današnjem broju tjednika izvješćujemo kako se radi o kaznenom djelu prostitucije, odnosno o predmetu koji je pred nadležnim sudom u Zagrebu pravomoćno okončan.

Tijekom prethodnog i kaznenog postupka u tom predmetu, pred policijom, ali i pred nadležnim državnim odvjetništvom i nadležnim sudom, provjereni su svi navodi te ispitane sve osobe prema kojima je kriminalističko istraživanje bilo usmjereno.

Kao što je i poznato, navedene su osobe za navedeno djelo pravomoćno osuđene te iz toga proizlazi kako u dijelu policijskog postupanja nije došlo do ugrožavanja probitka kriminalističkog istraživanja.

Nadalje, izvješćujemo kako je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja 2011. godine, nadležna ustrojstvena jedinica policije o svim operativno interesantnim saznanjima kojima je raspolagala, a vezano uz kompromitaciju provedbe posebnih dokaznih radnji, još u lipnju navedene godine izvijestila nadležno državno odvjetništvo“, izvijestilo je MUP.

Tjednik Nacional objavio je policijske dokumente koji, kako navode, nedvosmisleno pokazuju da je sadašnji potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, a tadašnji zamjenik ravnatelja policije, Brkić napravio teško kazneno djelo jer je otkrio pripadnicima kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom da su pod policijskom istragom i prismotrom te tako bitno otežao i potkopao tu policijsku istragu.

Nacional navodi i da istraga protiv Brkića nije pokrenuta iako je policijski vrh tada imao informaciju da je Brkić organizatorima lanca prostitucije razotkrio da su protiv njih pokrenuti tajni policijski izvidi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 07:15