OPREZA NIKAD DOSTA

Muškarcu (45) i dječaku (11), koji su došli na ljetovanje u Orebić, izgubio se svaki trag nakon što su se na madracu na napuhavanje otisnuli na pučinu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.07.2017. u 15:12

Makarska, 210710.
Kupaci koji u guzvi na plazi u Makarskoj ne mogu naci mir spasavaju se bijegom na more na svom madracu na napuhivanje, duseku ili lufticu.
Na slici kupaci plutaju na lufticima ispred makarske plaze.
Foto Ivo Ravlic / CROPIX
Ivo Ravlic / Ilustracija / CROPIX

 

Županijskom centru 112 Dubrovnik u utorak poslijepodne prijavljen je nestanak dvoje poljskih turista.

Muškarcu (45) i dječaku (11), koji su došli na ljetovanje u Orebić, izgubio se svaki trag nakon što su se na madracu na napuhavanje otisnuli na pučinu, piše Dubrovački vjesnik.

U akciju spašavanja odmah su se uključili MCC Rijeka i GSS stanica Orebić s gliserom, a dvojac je, srećom, pronađen neozlijeđen.

Hrvatska Gorska Služba Spašavanja intervenirala je i u ponedjeljak, i to na Biokovu.

Čak 14 spasioca HGSS-a iz Makarske i HGSS-a iz Splita (podružnica Omiš) tragali su za turistom koji se izgubio u predjelu Zaveterja u Brelima Gornjim. Muškarac je pronađen poslije dva sata, dehidriran i dezorijentiran, na izrazito teškom terenu.

- Biokovo je ozbiljna planina, a naročito je brutalna ljeti. Vrućina, sunce, manjak hlada, oštre stijene, odroni... Nedovoljno tekućine na takvom mjestu može vas dovesti u ozbiljne probleme - upozorio je HGSS na Facebooku.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo