KAZNENO PRIJAVLJEN

NA FACEBOOKU POZIRAO S ČETNIČKOM KAPOM Kada je policija pokucala na vrata 30-godišnjaku iz Rebića, čekalo ih je još jedno iznenađenje

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.11.2016. u 12:16

Donja Dubrava, 180116
U Zagrebackoj ulici u medjumurskom mjestu Donja Dubrava u obiteljskoj kuci pronadjeno je mrtvo tijelo starijeg muskarca. Okolnosti smrti biti ce poznate nakon policijskog ocevida.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
CROPIX

Ilustracija

Kazneno i prekršajno odgovarat će 30-godišnjak iz Rebića kod Udbine, koji je na svom Facebook profilu objavljivao fotografije na kojima na glavi nosi kapu s oznaka dinarske četničke divizije, ali i zbog oružja i eksploziva koje je pronađeno u kući koju koristi.

Ličko-senjska policija u srijedu je priopćila kako je osumnjičeni od 2010. do 22. studenoga ove godine na Facebooku objavljivao svoje fotografije s četničkom kapom. Stoga je prekršajno prijavljen zbog javnog nošenja ili isticanje simbola koji remete javni red i mir, te tiskanja i snimanja stvari kojima se na nametljiv ili drzak način remeti mir građana.

U policiji napominju kako Facebook profil tog 30-godišnjaka nije "zaključan", pa su sporne fotografije bile dostupne većem broju građana.

On će kazneno odgovarati i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, s obzirom da je policija u istrazi pretražila prostorije u kojima živi, te pronašla  tromblonsku minu, poluautomatsku pušku, vojni karabin i 83 komada raznog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo