SPORNA FOTOGRAFIJA

NA FAMOZNOJ FOTOGRAFIJI SU I HASANBEGOVIĆ I BUJANEC... Ali i još jedan čovjek dobro poznat hrvatskoj javnosti!

 Naslovnica NDH

ZAGREB - Nakon što je jučerašnja objava naslovnice časopisa ‘Nezavisna Država Hrvatska’ iz 1996. godine podigla prašinu zbog fotografije aktualnog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koji nosi ustašku kapu u društvu voditelja emisije ‘Bujica’, Velimira Bujanca, otkriven je i identitet treće osobe u gornjem redu fotografije.

Radi se o Denisu Kadiću, poduzetniku i bivšem menadžeru Mate Miše Kovača.

Podsjetimo, Kadić je indirektno spasio život slavnom pjevaču, koji je nakon pokušaja samoubojstva pištoljem nazvao Kadića i rekao mu ‘Ja sam se ubio’. Kadić je potom pozvao Hitnu pomoć, a pjevač je operiran i preživio je.

Kadić je bio i menadžer prvog hrvatskog ‘boy benda’ - Saša, Tin i Kedžo - no s njima se razišao nakon samo 10 od planiranih 29 koncerata pod donekle sumnjivim okolnostima: na zadnjem koncertu, koji je održan u Zadru, nestao je sav novac od prodaje karata.

Kadić je tada rekao kako njegova tvrtka posluje vrlo transparentno, te da mladići ni u čemu nisu bili zakinuti, no da su koncerti bili vrlo slabo posjećivani, te da je djevojka Saše Lozara kidala karte na ulazu kako bi se srezali troškovi.

Kadićeva tvrtka Parkcom, koja je dobila unosne koncesije za parkiranje u čak devet hrvatskih gradova, našla se u medijima 2011. godine, kada je otkriveno kako je njen žiro-račun blokiran od 2010, te da tvrtka ne plaća redovito koncesijsku naknadu gradu Sisku, zbog čega je Grad raskinuo ugovor. Parkcom je završio u stečaju i 2013. je brisan iz sudskog registra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:29